Uhapšene još dvije osobe u akciji "Zadruga"

27.02.2018. 13:02 / Izvor: Akta.ba
Uhapšene još dvije osobe u akciji 'Zadruga'

Više osoba privredno je, a dvije su uhapšene u nastavku akcije kodnog naziva "Zadruga".

Više osoba privredno je, a dvije su uhapšene u nastavku akcije kodnog naziva "Zadruga" i one će biti predate u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrdila je Feni glasnogovornica tog tužilaštva Azra Bavčić.

Podsjetila je da se te osobe sumnjiče se za krivična djela organiziranog kriminala, zloupotrebe položaja i pranje novca.

Kako su prenijeli mediji, pozivajući se na izvore bliske istrazi, nakon obavljenog pretresa na više lokacija među uhapšenim je i direktor firme STEP Midhat Hajrić. Ta firma, između ostaloga, bavi se održavanjem signalizacije sarajevskim ulicama. Osim njega uhapšenja je i Sanela Hadžibulić-Smajović.

U okviru akcije "Zadruga", čija je realizacija počela 24. januara, izvršeni su pretresi na više osoba, a odlučujući o prijedlogu Tužilaštva KS, Kantonalni sud Sarajevo odredio je jednomjesečni pritvor Aliji Prašoviću i Miladu Čerkiću, te mjere zabrane za još 12 osoba, privedenih u toj akciji.

Tužilaštvo KS je u tom predmetu istražne radnje provodilo u koordinaciji s Ministarstvom unutrašnjih poslova KS-a, Finansijsko-obavještajnim odjelom Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i inspektorima Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine te uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti