Ovogodišnji "Grapos Expo" u Gračanici okupit će 340 učesnika iz šest zemalja

17.04.2018. 07:36 / Izvor: Fena
Ovogodišnji 'Grapos Expo' u Gračanici okupit će 340 učesnika iz šest zemalja

Ovogodišnji  sajam poduzetništva i obrta Grapos Expo  2018, koji ima međunarodni karakter,  bit će održan od 24. do 28. aprila u Gračanici.

Ovogodišnji  sajam poduzetništva i obrta Grapos Expo  2018, koji ima međunarodni karakter,  bit će održan od 24. do 28. aprila u Gračanici , a organizator manifestacije je firma Boms-expo u suradnji sa Općinom Gračanica.

Kako organizatori ističu, riječ je o sajmu  dostignuća proizvodnog i uslužnog poduzetništva i obrta, starih i umjetničkih zanata i to je  najveći  sajam ovakve vrste u regionu.

Načelnik općine Gračanica Nusret Helić izjavio je za Fenu da je za ovogodišnji sajam Grapos Expo iskazano veliko interesovanje.

Po njegovim riječima, na ovogodišnjem, devetom po redu gračaničkom sajmu, očekuje se oko  340 učesnika, iz  šest  zemalja iz okruženja, što je povećanje za 10 posto u odnosu na prošlu godinu.

Tvrdi da su popunjeni svi kapaciteti već 20 dana prije početka sajma.

U odnosu na ranije godine sajam se ove godine odvija na novoj lokaciji, u poslovnoj zoni Fering, u zatvorenom  prostoru, odnosno u proizvodnim halama.

"Naš budući, dugoročni projekt, jeste  da kupimo ovaj prostor, ne samo za potrebe sajma, već i za ostale privredne aktivnosti, jer je ta lokacija odlukom zaštićena kao centar za biznis", kazao je Helić.

Naglašava da od ovog sajma očekuje dalju promociju gračaničke privrede i  privrede TK.

"Očekujemo svakako  da dođe do konkretnih rezultata, koji se ogledaju u sklapanju poslovnih ugovora, prodaji proizvoda gračaničke privrde, direktnoj saradnji  sa međunarodnim i drugim subjektima privrede", poručio je Helić.

Ministar privrede TK Osman Puškar ocijenio je u izjavi za  Fenu da su ovakve manifestacije vrlo značajne za privedu TK  iz više razloga.

Mišljenja je da sajmovi daju  mogućnost međusobnog  upoređivanja i pružaju informacije o konkurentskoj sposobnosti  privrednih subjekata na tržištu.

Dodao je da su između ostalog i  svojevrsna  prilika za promociju kulturoloških, turističkih i privrednih mogućnosti TK.

Partneri sajma Grapos Expo 2018 su Hrvatska obrtnička komora i Zbornica Slovenije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti