Ginex i Prevent lideri zapošljavanja u Goraždu

02.05.2018. 12:48 / Izvor: Akta.ba
Ginex i Prevent lideri zapošljavanja u Goraždu

Najveći broj osoba u prošloj godini zaposlile su firme "Ginex" (133) i "Prevent" (119) iz Goražda.

Oko 1200 osoba sa evidencije Službe za zapošljavanje zaposleno je u 2017. godini što je najuspješniji rezultat ostvaren u zapošljavanju na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde od 2010. godine.

Najveći broj osoba u prošloj godini zaposlile su firme "Ginex" (133) i "Prevent" (119) iz Goražda.

"U razgovorima sa kantonalnim premijerom, predstavnicima Privredne komore i Udruženjem poslodavaca dogovorili smo se da na jedan simboličan način iskažemo našu zahvalnost tim dvjema kompanijama", kazala je Nafija Hodo, direktorica Službe za zapošljavanje BPK Goražde na svečanosti tokom koje su direktoricama „ Preventa“ Lejli Ferhadbegović i „ Ginexa“ Muneveri Fočo, uručene prigodne zahvalnice.

Uz zahvalnost na dodijeljenim priznanjima kojim se afirmišu vrijednosti ovih kompanija, posebno zapošljavanje mladih, istaknuto je da će firme Ginex i Prevent u ovoj, ali i narednim godinama, stvarati uslove za otvaranje novih radnih mjesta.

"Nama je izuzetna čast što se i na ovaj način valorizuju naš doprinos zapošljavanju i naše opredjeljenje da to činimo i ubuduće. Mi smo poslovna porodica koja broji 1400 radnika, a obzirom da je automobilska industrija uvijek turbulentna mi se tome i prilagođavamo, pa će shodno tome biti kreiran i naš odnos u oblasti zapošljavanja, naravno u skladu za politikama zapošljavanja na nivou kantona, gdje imamo odličnu saradnju sa resornim ministarstvom i službom", kazala je Lejla Ferhadbegović, direktorica goraždanske kompanije "Prevent".

Premijer BPK Goražde Emir Oković smatra da je ovo je jedan lijep gest prema poslodavcima koji su svojim angažmanom u najvećem obimu doprinjeli porastu zaposlenosti na području našeg Kantona.

"Ova je inicijativa Službe za zapošljavanje prilagođena i vremenu i aktuelnom trenutku i apsolutno se naslanja na ciljeve i politike kantonalne Vlade utvrđene kroz one najznačajnije akte kao što su Prostorni plan i Strategija razvoja, kao i našu projekciju rasta zaposlenosti na nivou godine od 2,2 posto. Inače rast zaposlenosti u protekle tri godine je veoma značajan, preko devet posto, što su jako dobri rezultati i s tog aspekta postoji potreba da se zahvalimo poslodavcima koji su tome doprinijeli u najvećem obimu. Pored ovog, imamo potrebu da se zahvalimo svima onima koji uplaćuju poreze u budžet BPK i o tome ćemo u narednom periodu puno više govoriti i na kraju na prigodan način se zahvaliti kompanijama koje u tom dijelu najviše doprinose u realizaciji ciljeva BPK, a koji se ostvaruju kroz budžet", kazao je premijer.

Svečanom uručenju zahvalnica, na kojem je razgovarano i o narednim projektima u provođenju politike stvaranja uslova za bolji razvoj BPK i godišnji rast broja zaposlenih, prisustvovali su između ostalih predsjednici Udruženja poslodavaca i Privredne komore BPK Goražde, Šejla Bojadžija i Dževad Terović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti