MI-BOSPO ističe značaj žena poduzetnica

18.05.2018. 10:32 / Izvor: Akta.ba
MI-BOSPO ističe značaj žena poduzetnica

Od kako MI-BOSPO postoji, u svakodnevnom radu ističe se značaj žena poduzetnica, neophodnost podrške za žene u biznisu.

Trećeg petka u mjesecu maju od 2001. godine obilježava se Svjetski dan poduzetnica, a u Bosni i Hercegovini na inicijativu MI-BOSPO-a od 2011. godine.

Od kako MI-BOSPO postoji, u svakodnevnom radu ističe se značaj žena poduzetnica, neophodnost podrške za žene u biznisu, a iz MI-BOSPO-a kontinuirana podrška traje 22 godine.

"Nastojimo biti oslonac ženama, u finansijskom aspektu posebno, kroz plasmane kredita, a potom i u drugim segmentima vezanim za nefinansijske usluge. Nama su žene jako bitne. To vam mogu posvjedočiti sve žene koje su ikad sa nama surađivale, a tokom poslovanja sarađivali smo sa preko 70.000 žena", govori nam Dragana Lukić, marketing menadžerica MI-BOSPO-a.

Danas, 2018. godine, treći petak u mjesecu maju obilježava se Svjetski dan poduzetnica.

MI-BOSPO i Udruženje "Mreža žena u biznisu" danas će u Maglaju prigodnim aktivnostima slaviti žene i to kroz dvije aktivnosti: sajmom proizvoda žena poduzetnica iz regije, koji će biti održan na platou ispred zgrade općine Maglaj i ureda MI-BOSPO-a, u terminu od 9 do 15 sati te okruglim stolom na temu "Poduzetništvo na ženski način" koje će se održati u konferencijskoj Sali Doma kulture "Edhem Mulabdić", u 12 sati.

MI-BOSPO vas poziva na druženje u Maglaju čime će se pružiti podrška ženama, i pokazati im kako su vrlo važan segment bosanskohercegovačkog poslovanja, te vrlo važne partnerice u dugogodišnjem radu MI-BOSPO-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti