Studenti sa Karl-Franzens Univerziteta iz Graza u posjeti firmi Ećo Company

18.05.2018. 16:17 / Izvor: Akta.ba

Firma Ećo Company d.o.o. Sarajevo jučer je ugostila grupu studenata iz Graza.

Firma Ećo Company d.o.o. Sarajevo jučer je u sklopu projekta razmjene znanja i studenata Univerziteta Karl-Franzens iz Austrije sa Ekonomskim fakultetom iz Sarajeva, ugostila grupu studenata iz Graza.

Radi se o programu strateškog upravljanja ljudskim resursima gdje su studenti pozvani da kroz prezentacije edukativnog karaktera steknu praktična znanja iz oblasti drvne industrije i upravljanje ljudskim resursima.

U okviru korporativne prezentacije, studenti su postavljali brojna pitanja o kompaniji, njenom načinu rada i poslovanju.

"Također, bili su zainteresirani na koji način se razvija naša firma i funkcija ljudskih resursa, te način plasiranja proizvoda na tržišta. Između ostalog diskutovalo se o razvojnim planovima i prodaji Inside proizvodnog programa u BiH, zemljama regije i zemljama EU", navode iz Ećo Company.

Ističu da su prvi imali priliku ugostiti studente i profesore sa navedenog univerziteta i time otvorili vrata kompanije za daljnju saradnju.

U pratnji studenata bili su profesori, prof.dr. Zijada Rahimić, profesorica Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i mag.dr. Christian Hirt, viši predavač Karl-Franzens univerziteta, koji su nam se zahvalili na ustupljenom vremenu i prostoru i izrazili su želju za nastavkom saradnje.

"Bilo nam je izuzetno zadovoljstvo biti domaćin grupi studenata koji su sa velikim interesovanjem i kroz interakciju doprinijeli kvalitetnoj razradi studije slučaja na temu ljudskih resursa, te će firma Ećo Company i u budućnosti raditi na afirmaciji ovakvih programa saradnje", istaknuto je tokom posjete..

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti