Mtel preuzima Telrad Net iz Bijeljine

19.05.2018. 08:27 / Izvor: Akta.ba
Mtel preuzima Telrad Net iz Bijeljine

Kompanija Telrad Net je jedna od vodećih telekomunikacionih kompanija u BiH u oblasti izrade pristupnih telekomunikacionih mreža.

Kompanija Mtel iz Banjaluke namjerava kupiti firmu Telrad Net iz Bijeljine, i o tome je već informisala Konkurencijsko vijeće BiH.  

Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine je zaprimilo Prijavu koncentracije privrednog subjekta Mtel a.d. Banja Luka, kojom želi steći kontrolu nad privrednim subjektom Telrad Net d.o.o. Bijeljina.

Pravni oblik koncentracije je sticanje kontrole privrednog subjekta Mtel nad privrednim subjektom Telrad Net.

Predmetna koncentracija će, prema podacima iz prijave, imati efekat na maloprodajnom tržištu pružanja usluga fiksne telefonije, mobilne telefonije, Interneta te radio i TV programa na području Bosne i Hercegovine.

Kompanija Telrad Net je jedna od vodećih telekomunikacionih kompanija u BiH u oblasti izrade pristupnih telekomunikacionih mreža, javne fiksne telefonije, VoIP i IP telefonije, kablovske televizije kao i kablovskog interneta.

Ova kompanija 2017. godinu završila je sa 60 zaposlenih, ostvarenim prihodima od 11 miliona i dobiti oko šest miliona maraka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti