Ryanair od oktobra iz Banje Luke za Stockholm, Brisel i Memingen

24.05.2018. 11:51 / Izvor: Akta.ba
Ryanair od oktobra iz Banje Luke za Stockholm, Brisel i Memingen

Rajaner je vodeća aviokompanija u Evropi, Barabas je naveo da su prošle godine prevezli 139 miliona putnika.

Foto: Fena

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas, u Banjoj Luci, sa predstavnicima aviokompanije "Ryanair" Denisom Barabasom i Ologom Pavlnokom. Sastanku su prisustvovali i ministar sobraćaja i veza Neđo Trninić, direktor "Aerodroma Republike Srpske" Duško Kovačević i predsjednik Nadzornog odbora "Aerodroma Republike Srpske" Zoran Injac.

Pored ranije dogovorenih letova za Memingen u Njemačkoj i za Brisel, najavljeno je uvođene nove avionske linije Banjaluka – Štokholm, a sve tri linije će saobraćati od oktobra dva puta sedmično.

Predsjednica Cvijanović izrazila je zadovoljstvo što je kompanija procijenila da može uvesti dodatni let i istakla da je ovo početak dobre saradnje koja će biti od koristi građanima Republike Srpske i svima koji će koristiti najavljene avionske linije.

"Važno nam je što zajedno sa kompanijom možemo da razvijamo promotivni paket kada je u pitanju Republike Srpska. Banja Luka i ovaj kraj, kao i mnogi drugi dijelovi Republike Srpske, već su poznati po festivalima, kulturnim i turističkim zbivanjima i ovo će pomoći da se lakše dođe do Banja Luke i drugih gradova za nisku cijenu avio-karata", izjavila je predsjednica Cvijanović.

Ona je istakla da će uvođenje ovih linija olakšati dolazak privrednika i drugih zainteresovanih iz inostranstva u Republiku Srpsku.

Ologa Pavlnoka, direktorka prodaje i marketinga kompanije „Ryanair" za Srednju i Istočnu Evropu i Balkan je izrazila nadu da će, uvođenjem ovih linija, stanovnici Banjaluke i regiona putovati češće.

Ona je potvrdila da će sve tri linije saobraćati od oktobra dva puta sedmično.

Izrazila je zadovoljstvo što će mnogobrojni turisti moći dolaziti u ovo područje i uživati u ljepotama Banjaluke i Republike Srpske.

Zamjenik direktora prodaje i marketinga kompanije “Ryanair“ za Srednju i Istočnu Evropu i Balkan Denis Barabas izrazio je zadovoljstvo uvođenjem nove linije, te zahvalio predsjednici Cvijanović  i ministru saobraćaja i veza Republike Srpske Neđi Trniniću na ostvarenoj saradnji.

"Veoma smo zadovoljni što možemo da najavimo da je BiH i Republika Srpska 37. zemlja u kojoj će saobraćati naša komapnija i što ćemo imati tri linije", naglasio je Barabas i podsjetio na već dogovorene letove ka Memingenu i Briselu.

Barabas je izrazio je očekivanje da će se na te tri linije godišnje prevoziti 100.000 putnika. Naglasio je da će „Ryanair“ biti prva kompanija sa niskotarifnim letovima u BiH i Srpskoj.

Istakavši da je „Ryanair“ vodeća aviokompanija u Evropi, Barabas je naveo da su prošle godine prevezli 139 miliona putnika. Podsjetio je da je cijena karte prošle godine iznosila u prosjeku 39 evra.

"U ovom trenutku putujemo na oko 260 destinacija i imamo preko 1.800 linija na kojima saobraćaju naši avioni", zaključio je Barabas.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti