Novo čelništvo Vanjskotrgovinske komore BiH: Vuković mijenja Bojića

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Novo čelništvo Vanjskotrgovinske komore BiH: Vuković mijenja Bojića

Na funkcije predsjednika i dva potpredsjednika Komore reizabrani su Nemanja Vasić i Ahmet Egrlić dok je iz reda hrvatskog naroda izabran Vjekoslav Vuković.

01.06.2018. 08:13 Izvor: / Akta.ba

Nakon objave Javnog poziva i završene izborne procedure, danas je u Tesliću održana konstituirajuća Skupština Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine za mandatni period 01.07.2018. -30.06.2022. godine. Na sjednici su izabrani predsjednik i potpredsjednika novog saziva Skupštine, nakon čega su zastupnici, tajnim glasanjem, izabrali organe komore, predsjednika i dva potpredsjednika, te Upravni i Nadzorni odbor.

Na funkcije predsjednika i dva potpredsjednika Komore reizabrani su Nemanja Vasić i Ahmet Egrlić dok je iz reda hrvatskog naroda izabran Vjekoslav Vuković, koji zajedno sa izabranim članovima Upravnog i Nadzornog odbora stupaju na dužnost 01. jula 2018. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti