MS&WOOD organizirao Dan otvorenih vrata

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

MS&WOOD organizirao Dan otvorenih vrata

Bosanskohercegovački proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja MS&WOOD organizirao je i ove godine Dan otvorenih vrata u svojoj fabrici u Fojnici.

08.06.2018. 08:10 / Izvor: Akta.ba

Bosanskohercegovački proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja MS&WOOD organizirao je i ove godine Dan otvorenih vrata u svojoj fabrici u Fojnici. Uz učenike Fojničke srednje tehničke škole, ove godine MS&WOOD su posjetili i maturanti OŠ "Kiseljak 1", a prisutan je bio i načelnik općine Fojnica, Sabahudin Klisura.

Dan otvorenih vrata dio je programa rada MS&WOOD College-a  koji već nekoliko godina pruža priliku za sticanje praktičnih i teoretskih znanja u ovoj kompaniji, kako za učenike srednjih škola, tako i u cilju prekvalifikacije, te napredovanja radnika koji su već zaposleni,  navodi se u saopćenju ove kompanije.

Također, upriličeno je proglašenje najboljih radova učenika sva četiri razreda Srednje tehničke škole u Fojnici koja obavljaju praksu u MS&WOOD-u. Iz svakog odjeljenja odabrana su po tri najbolja učenika koji su tom prilikom dobili novčane nagrade od kompanije. Isto tako, dodijeljene su i nagrade za 5 učenika sa najboljim školskim uspjehom iz svakog odjeljenja. Nakon svečanog dijela programa, upriličen je obilazak fabrike i Collegea na kojem su bili izloženi učenički radovi. 

"Radovi učenika su privukli najveću pažnju posjetitelja. Reakcije posjetitelja i učenika su bile veoma pozitivne. Grupa naših maturanata iz Srednje škole u Fojnici je već predala molbu za posao, a još uvijek nisu dobili ni diplomu u ruke. Radovi učenika pokazuju ozbiljnost onoga što su tokom školovanja i na praksi u fabrici naučili. Također, bilježimo i jako pozitivne reakcije iz susjedne nam općine Kiseljak. Tokom Dana otvorenih vrata naglašena je važnost obrazovanja u skladu sa potrebama privrede i lokalne zajednice", izjavila je Mirsada Softić menadžer za ljudske resurse u kompaniji MS&WOOD.

Proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja MS&WOOD zapošljava 400 radnika. Kolekcije namještaja kompanije MS&WOOD dobile su do sada prestižne nagrade kao što su German Design Award, zatim četiri Iconic Award – istaknute nagrade Njemačkog vijeća za dizajn, a najzanimljiviji dijelovi kolekcija izloženi su kao eksponati na milanskom Trienalu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti