GIZ u Goraždu organizovao petodnevnu obuku za mentore praktične nastave

21.06.2018. 08:19 / Izvor: Fena
GIZ u Goraždu organizovao petodnevnu obuku za mentore praktične nastave

Cilj projekta je ojačati pedagoške kompetencije mentora i njihovu vještinu planiranja rada sa učenicima u praktičnoj nastavi.

Petodnevna edukacija za mentore praktične nastave u firmama koju organizuje Njemačko društvo za međunarodnu saradnju i razvoj (GIZ) počela je jučer u Goraždu.

Ta aktivnost je realizovana u sklopu GIZ projekta "Stručno obrazovanje u BiH" koji, u saradnji sa predstavnicima privrede i obrazovnih institucija, nastoji poboljšati stručno obrazovanje, a samim tim i suštinski doprinijeti razvoju obrazovnog sistema koji je usmjeren na tržište rada. 

Edukacija mentora koji bi kao voditelji obrazovnog procesa u firmama preuzeli odgovornost za učenike na praktičnoj nastavi predstavlja jednu od komponenti projekta, a cilj je ojačati pedagoške kompetencije mentora i njihovu vještinu planiranja rada sa učenicima u praktičnoj nastavi.

Za ovaj vid edukacije iz Bosansko-podrinjskog kantona Goražde zainteresovano je više od 30 kandidata, tako da će edukacija biti obavljena u dvije grupe.

Osim ove koja je započela jučer, u septembru će biti ponovljena ista obuka kako bi se svim zainteresovanim kandidatima pružila mogućnost pohađanja obuke, budući da je maksimalan broj osoba u prvoj grupi 16.

Edukacija je organizovana u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport, Ministarstvom za privredu, te Privrednom komorom BPK, saopćeno je iz GIZ-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti