Sarajevo i Skoplje uskoro bi trebali biti povezani aviolinijom

25.06.2018. 08:22 / Izvor: Akta.ba
Sarajevo i Skoplje uskoro bi trebali biti povezani aviolinijom

Vlasti BiH, Crne Gore i Makedonije u procesu su konačne finalizacije planova za uvođenje aviolinije između Sarajeva i Skoplja preko Podgorice.

Vlasti Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije u procesu su konačne finalizacije planova za uvođenje aviolinije između Sarajeva i Skoplja preko Podgorice.

Prema Nacrtu sporazuma ove tri države, pozvane su sve aviokompanije, uključujući i strane, da pošalju ponude za usluge obavljanja letova koji bi bili subvencionirani, piše EX-Yu Aviation.

"Razgovori o uspostavljanju ove rute su u toku što bi doprinijelo boljoj povezanosti glavnih gradova ove tri države", rekao je ambasador Crne Gore u Bosni i Hercegovini Velimir Šljivančanin.

Zvaničnici ovih zemalja vjeruju da će se uspostavljanjem ove aviolinije dati dodatni podstrek za razvijanje turizma i trgovine.

Ranije je makedonski premijer Zoran Zaev kazao da će ovaj sporazum biti proslijeđen svim aviokompanijama koje posluju u regionu. On je dodao da bi se regionalnoj inicijativi mogla pridružiti i Bugarska.

Jedina strana kompanija koja je obavljala letove na pomenutoj relaciji je Flydubai, koja je prošle zime uvela sezonske letove na relaciji Sarajevo – Podgorica. Nekadašnja državna aviokompanija BH Airlines letjela je na liniji Sarajevo – Skoplje nekoliko godina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti