Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Alma-Ras u programu postinvesticione podrške

Uspješnost realizacije postojećih poduzetničkih projekata najbolja je preporuka novim investitorima da općina Vareš jeste pravo mjesto za realizaciju njihovih poduzetničkih ideja.

01.08.2018. 09:21 / Izvor: Akta.ba

Predstavnici Općine Vareš posjetili kompaniju Alma-Ras u cilju prikupljanja informacija o trenutnim poslovnim aktivnostima i izazovima s kojima se ova kompanija suočava u svom redovnom poslovanju. Kompanija "Alma-Ras“ d.o.o sa svojim radom započela je u Olovu prije 20 godina.

Simbolično je osnovana na Dan žena 1998. godine i od tada slovi za nezaobilazno mjesto ljubitelja kvalitetnog finog donjeg rublja i spavaćeg programa. Na sastanku se razgovaralo o ukupnom ambijentu za poslovanje u općini Vareš, te prijedlozima za unapređenje, eventualno uočenim preprekama za poslovanje,  ali i planovima za nove investicije, te načinu na koji Općina može konkretno pomoći u realizaciji razvojnih planova ovog poslovnog subjekta.

Polazeći od činjenice da uspješno realizirane investicije pomažu održivi ekonomski razvoj lokalne zajednice, Općina Vareš se priključila i postala aktivni član Saradničke mreže, mreže institucija na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini, uspostavljene radi pružanja podrške investitorima u rješavanju otvorenih pitanja s kojim se susreću u poslovanju.

Uspješnost realizacije postojećih poduzetničkih projekata najbolja je preporuka novim investitorima da općina Vareš jeste pravo mjesto za realizaciju njihovih poduzetničkih ideja.

U tom smislu, Općina namjerava sistematski posjećivati aktivne kompanije na teritoriji Vareša kako bi uspostavila direktnu komunikaciju i prikupila informacije s namjerom identificiranja otvorenih pitanja, posebno onih koje priječe realizaciju zdravih poslovnih ideja. Identificirana pitanja će se dalje upućivati, na razmatranje, nadležnim tijelima Općine, ali i drugim institucijama u Saradničkoj mreži, zavisno od njihovih nadležnosti.

Ovim aktivnostima Općina će kontinuirano raditi na unapređenju poslovnog okruženja čineći ga atraktivnijim za održanje postojećih i privlačenje novih investicija.

Ove aktivnosti su dio Projekata privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okruženja na lokalnom nivou (LIFE) koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC uz podršku i saradnju sa Britanskom ambasadom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti