Tuzlanski aerodrom od sljedeće godine speman za samostalno funkcionisanje

13.08.2018. 17:13 / Izvor: Akta.ba
Tuzlanski aerodrom od sljedeće godine speman za samostalno funkcionisanje

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Jakubom Suljakovićem održala je sastanak s direktorom Aerodroma Tuzla.

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Jakubom Suljakovićem održala je sastanak s direktorom Aerodroma Tuzla Rifatom Karasalihovićem i obišla gradilište na ovom aerodromu. Predstavnike Vlade je zanimalo kada će radovi na rekonstrukciji putničkog terminala biti završeni.

Predstavnike Vlade TK zanimalo je kada će radovi na rekonstrukciji putničkog terminala biti završeni.

Prema riječima premijera Suljkanovića delegacija se „iz prve ruke upoznala sa dinamikom izvedenih radova i sa direktorom Karasalihovićem razgovarala oko daljih rješavanja problema koji prestoje u toku ove godine, kao i kreiranja budžeta za narednu godinu.

"Također smo razgovarali o našoj podršci kao i viših nivoa vlasti kada je u pitanju Tuzlanski aerodrom. Sa turskom delegacijom ćemo razgovarati i vidjeti šta je to što oni nude a šta je to što mi možemo ponuditi", kazao je premijer Suljkanović ovom prilikom.

Resorni ministar Gluhić pojašnjava da je u početku izvođenja radova vjerovatno bila loša procjena izvođača. "S obzirom na to da nas nisu poslužili ni vremenski uslovi, a znamo kakvo nam je ljeto bilo i građevinska sezona, došlo je do kašnjenja", kazao je ministar Gluhić.

Vlada TK daje veliku podršku razvoju Međunarodnog aerodroma Tuzla istaknuto je ovom prilikom a direktor Karasalihović je izvijestio goste da sami rokovi kasne u ovom trenutku pet mjeseci.

"Na osnovu razgovora sa izvođačima radova informisan sam da bi trebali ti radovi biti završeni 25. septembra, kada mi očekujemo inspekciju Direkcije civilne avijacije da se uvjere u završenost rekonstrukcije putničkog terminala", istakao je on.

Tokom susreta razgovarano je i o finansijskoj situaciji, a direktor Karasalihović informisao je članove Vlade TK da je MAT spreman da samostalno funkcioniše od sljedeće godine.

Tokom dana, delegacija Vlade TK sastala se i sa predstavnicima turskih investitora koji su zainteresirani za ulaganja u Aerodrom Tuzla. O rezultatima razgovora bit će riječi u narednom periodu, saopćeno je iz Vlade TK.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti