Kompanija Čip sistemi sa mladim timom stručnjaka realizuje značajne projekte

18.08.2018. 09:09 / Izvor: Akta.ba
Kompanija Čip sistemi sa mladim timom stručnjaka realizuje značajne projekte

Uz podršku starijeg i stručnijeg tima ČIP sistema, na čelu sa iskusnim Fuadom Tufom, Fadil Bećirović, kao vođa gradilišta uspješno je iznio zahtjevni projekat.

Klinika za hematologiju Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo (KCUS) preseljena je u novi prostor. U novom prostoru i u ugradnji savremene opreme, kao podizvođači radova, radila je kompanija ČIP sistemi.

O realizaciji projekta, poslovima koji su obavljeni i uspjehu kompanije govrio je mladim inženjer elektrotehnike Fadil Bećirović.

Uz podršku starijeg i stručnijeg tima ČIP sistema, na čelu sa iskusnim Fuadom Tufom, Fadil Bećirović, kao vođa gradilišta uspješno je iznio zahtjevni projekat.

"S obzirom da je moje angažovanje u ČIP sistemima prvi profesionalni angažman, samim time je i uloga vođe gradilišta bila nešto posve novo", kazao je Bećirović, dodajući da su strepnja, izazov projekta, želja da se posao uradi kvalitetno bili vodilja kroz cijeli posao. – Kao slagalica, sve se uklapalo dio, po dio. Imao sam trenutke koje sam doživljavao kao veliki uspjeh, a opet neke i kao poraz, ali činjenica da sam se odlično snašao, a što mi mnogo znači, je završeni posao i pozitivni komentari krajnjih korisnika – naših investitora i stručnog nadzora na objektu.

Izvođenje elektroinstalacija slabe struje, kao i nabavka pasivne i aktivne opreme – bili su posao za ČIP sisteme na spomenutom objektu. Kako navodi naš sugovornik: “Prvo je bilo potrebno ustanoviti načine uvezivanja elemenata koji su bili podijeljeni u 10 sistema i svako od njih je bio neophodan posebno raditi i dodatno pripremati. Kao odgovorna osoba na objektu, kako kažu iskusnije kolege – Bećirović je pokazao vještinu vođenja tima s kojim radi i to jako uspješno – što mnogo znači i generalnoj direktorici kompanije koja ne sakriva svoj ponos na mladi tim na čijem se čelu nalazi.

"Zagovornik sam ideje da je mladima potrebna praksa i prilika, a kao dokaz uspjeha da mladi znaju iskoristiti date prilike upravo je naš kolega. On je jedna mlada osoba koja zaista donosi pozitivne društvene promjene i koja će zasigurno voditi naš tim i kompaniju ka uspjehu".

Nabavka aktivne i pasivne opreme koju je potrebno pronaći i najbolje tehno-ekonosmko riješenje, kao i instalacija koju je potrebno pustiti u rad – poslovi su s kojima se suočio mladi inžinjer. Prilikom razgovora, sve napisano, zvuči jako jednostavno – ali iza ovog mladića mnogo je izazova koje je morao savladati.

"Kao što sam donekle naveo, moje zaduženje je bilo da budem „backup“ ljudima na terenu, u smislu da im otklonim poteškoće s kojima se susreću, a istovremeno pripremam opremu koju im proslijedim za ugradnju uz sva neophodna tehnička pojašnjenja. Zatim, moja uloga je bila korespondecija sa nadzornim timom, koji je bio nešto brojniji u odnosu na ostala gradilišta zbog specifičnosti objekta (bolnica). Također, zadatak je bio voditi kako evdienciju o utrošenom materijalu tako i voditi računa o finacijskim izvještajima, te iste proslijeđivati dalje kolegama u firmi i po potrebi investitoru. I naravno u konačnici, zadatak je bio da kompletan posao koji je rađen osam mjeseci, ispratim sa odgovarajućom tehničkom dokumentacijom i da istu predam za tehnički prijem."

Pet godina sam čekao priliku za ovakav posao

Pored ugovorenih obaveza, Bećirović je ponosan i na podršku i pomoć koju je njegov tim pružio drugim kolegama prilikom postavke njihove opreme.

"Sama činjenica da je sve završeno me čini zadovoljnim. Zadovoljstvo je mala riječ, prava riječ je da sam iznimno sretan i ponosan. Kroz period studiranja, bilo je potrebno dosta strpljenja, često je pitanje bilo „za šta će meni sve ovo“ i onda se desi posao u kompaniji ČIP sistemi pa i prvi veći objekat i uspješna realizacija. Imam osjećaj da sam tih pet godina čekao ovu priliku i svaki dan je bio novi izazov i hvala Bogu, hvala direktorici i mojim kolegama na terenu i upravi koji su mi pomagali do samog kraja radova na tom poslu", kaže Bećirović.

Uspješna priča bosanskohercegovačke kompanije, koja njeguje rad sa mladima postaje motiv, doza ohrabrenja i pokretač mladima da se smjelo suprotstave problemima i krenu u pronalazak rješenja za sebe i društvo u kojem je možda teško opstati, ali nije nemoguće.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti