Potpisan Memorandum o razumijevanju sa predstavnicima Ruske Federacije

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Potpisan Memorandum o razumijevanju sa predstavnicima Ruske Federacije

Potpisivanjem Memoranduma o razumijevanu sa Saveznom službom za rad i zapošljavanje ruske Federacije jača se saradnja dvije institucije .

04.09.2018. 12:47 / Izvor: Akta.ba

Memorandum o razmumijevanju između Agencije za rad i zapošljavanje BiH i Savezne službe za rad i zapošljavanje Ruske Federacije potpisan je danas u Sarajevu. Potpisnici Memoranduma su direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH, Muamer Bandić i zamjenik direktora Savezne službe za rad i zapošljavanje Ruske Federacije, Mikhail Ivankov.

Bandić je tom prilikom istakao da potpisivanjem Memoranduma o razumijevanu sa Saveznom službom za rad i zapošljavanje ruske Federacije jača se saradnja dvije institucije na unapređenju rada službi zapošljavanja, pružanju usluga poslodavcima i pružanju usluga tražiteljima posla.

"Svjesni smo da su radne migracije u posljednjem desetljeću sve učestalije, te je sve veća potreba za razmjenom podataka sa različitih tržišta rada. Stoga je saradnja institucija u oblasti tržišta rada imperativ i potreba kako bismo uspješno prevladali promjene koje se dešavaju. Kroz saradnju se iniciraju i primjenjuju mjere i programi koji utiču na usklađivanje ponude i potražnje na domaćem tržištu rada, rad sa ugroženim grupama na tržištu rada, modeli za praćenje radnih migracija i njihovo stavljanje u zakonske okvire, te posebno bitno mehanizmi za radno-pravnu zaštitu radnika migranata", dodao je Bandić.

Zamjenik direktora Savezne službe za rad i zapošljavanja Ruske Federacije, Mikhail Ivankov je naglasio da će dvije službe u budućnosti intenzivnije sarađivati i razmjenjivati znanja i iskustva iz oblasti politika tržišta rada i zapošljavanja, dijeliti znanja o primjeni nacionalnih zakonodavstava, te statističke podatke i analize podataka o tržištu rada.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti