Uspješno završena obuka mentora praktične nastave

17.09.2018. 14:10 / Izvor: Akta.ba

Cilj ovog programa je bilo sticanje neophodnih znanja i vještina iz savremenih psihološko-pedagoških teorija, kao i metodičkih pristupa.

U periodu od 12-14. septembra 2018. godine u prostorijama hotela „Garden City“ u Konjicu održana je obuka za mentore praktične nastave u firmama.

Obuka je organizovana od strane Pedagoškog Zavoda Mostar i Zavoda za Školstvo Mostar, zajedno s Agencijom za ekonomski razvoj „PRVI KORAK“ d.o.o. Konjic, uz podršku Asocijacije poduzetnika Hercegovine i programa PrilikaPlus. Program obuke podržan je i od Ministarstva obrazovanja HNK.

Obuka je bila namijenjena svim radnicima u poduzećima (mentorima/instruktorima) kod kojih učenici obavljaju praktičnu nastavu u preduzeću, a također i onima koji žele usavršiti ili steći profesionalno iskustvo u mentorskom radu s učenicima srednjih škola.

Svoje učešće u ovom programu uzeli su predstavnici slijedećih preduzeća: Agencija „PRVI KORAK“ d.o.o. , SurTec-Eurosjaj d.o.o., Bujice d.o.o., ASK d.o.o. DIV d.o.o., Maksumić Komerc d.o.o., Tufi d.o.o. kao i predstavnici hotela „Garden City“

Cilj ovog programa je bilo sticanje neophodnih znanja i vještina iz savremenih psihološko-pedagoških teorija, kao i metodičkih pristupa i modela nastave za mentorsko vođenje praktične nastave u preduzeću.

Po završetku obuke učesnici su dobiti certifikate od strane Pedagoškog zavoda Mostar i Zavoda za školstvo Mostar za završenu obuku za mentore.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti