Industrija alata Trebinje: Uskoro izvoz i na Tajland

28.09.2018. 09:01 / Izvor: SRNA
Industrija alata Trebinje: Uskoro izvoz i na Tajland

Industrija alata je privatizovana 2007. godine, a njen novi vlasnik je postao koncern “Svislajon Takovo”.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović posjetio je pogone Inudstrije alata, koja zapošljava 520 radnika i koja svoje proizvode izvozi širom svijeta.

Petrovića je tom prilikom direktor ove fabrike Branka Ratković upoznala o problemima sa kojima se susreću, među kojima su izdvojeni problem oborinskog odvoda ispred kruga ovog preduzeća i neuslovna saobraćajnica za transportni ulaz.

On je rekao da će Gradska uprava u najskorijem roku završiti izgradnju neophodnog kanala i urediti postojeći sistem oborinskog odvoda, kako se više ne bi dešavalo da za vrijeme velikih kiša voda ulazi u proizvodne pogone fabrike.

"Ovo je trebinjski i jugoslovenski brend koji je opstao u veoma složenim i teškim vremenima. Danas imamo fabriku koja hrani više od 500 trebinjskih porodica i koja izvozi širom Evrope, u Ameriku i zemlje Azije", naveo je Petrović.

On je istakao da je zahvalan direktoru ovog preduzeća i njenim saradnicima što “vole fabriku i obezbjeđuju kvalitetne proizvode po kojima su poznati i konkurentni u cijelom svijetu”.

Petrović je rekao da je trebinjska Industrija alata među rijetkim fabrikama na Balkanu koja i dalje, poslije više od 60 godina, proizvodi navojni, narezni i alat za bušenje i iz godine u godinu postavlja nove standarde u metalskom sektoru.

"Danas se u ovoj fabrici poštuju svi neophodni zakoni. Obilježje Industrije alata je da nju vole njeni radnici, a da nije tako, ona ne bi opstala kroz prethodne decenije", istakao je Petrović.

Direktor Industrije alata Branka Ratković istakla je da su sa lokalnom zajednicom potpisali dva sporazuma kojim su zaposlili deset demobilisanih boraca i pet pripravnika.

Ona je rekla da joj je drago što je gradonačelnik Petrović obećao da će se, koliko već sutra, početi sa sanacijom i izgradnjom novog oborinskog kanala, zbog čijeg je nepostojanja do sada u više navrata bilo ugroženo poslovanje ove fabrike.

"Gradonačelnik je obećao i sanaciju saobraćajnice kod naše teretne kapije. Saradnje je odlična i nadam se da će tako biti i u narednom periodu", dodala je Ratkovićeva.

Ratkovićeva je istakla da je Industrija alata preduzeće koje već nekoliko godina zaredom posluje pozitivno i koje 95 odsto svojih proizvoda izvozi u zemlje širom svijeta.

Nakon SAD, Njemačke i drugih evropskih zemalja, kontigent proizvoda iz trebinjske fabrike uskoro odlazi i za Tajland.

Industrija alata je privatizovana 2007. godine, a njen novi vlasnik je postao koncern “Svislajon Takovo”.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti