Sarajevska kompanija Alternativa napravila svoj prvi milion

12.10.2018. 07:40 / Izvor: Akta.ba
Sarajevska kompanija Alternativa napravila svoj prvi milion

Početkom oktobra Alternativa je proizvela prvi milion metara kvadratnih termoizolacionih panela.

Alternativa iz Sarajeva napravila je svoj prvi milion. Ako ste mislili da je riječ o novcu, prevarili ste se. Ova priča je mnogo važnija od miliona u novcu, bez obzira o kakvoj valuti se radilo, poručuju iz ove kompanije.

Naime, početkom oktobra Alternativa je proizvela prvi milion metara kvadratnih termoizolacionih panela. Nova tvornica puštena je u rad u augustu 2017. godine. Proizvodnja se odvija na najsavremenijoj opremi renomirnog svjetskog proizvođača specijaliziranog za ovu vrstu proizvodnje. Linija je duga 240 metara i potpuno je automatska.

Dobavljači repromaterijala su također najbolje svjetske kompanije u ovoj oblasti.

"Proizvodi koje danas nudimo tržištu ocijenjeni su kao proizvodi vrhunskog kvaliteta i kao takvi našli su svoje mjesto i kod najzahtjevnijih regionalnih kupaca. Imamo u planu širenje na tržište Austrije i Njemačke. Desetogodišnje iskustvo i sve posljedice koje su nas pratile u diskontinuiranoj proizvodnji bile su dragocjeno iskustvo u potpunom osvajanju proizvodnje na novoj kontinuiranoj liniji. Zahvaljujući vrhunskom kvalitetu mnogo ranije nego što smo očekivali smo došli do prvog proizvedenog milionitog kvadrata termoizolacionih poliuretanskih panela", rekli su nam iz Alternative.

Asortiman koji nude poliuretanski, protupožarni i paneli od kamene vune u krovnoj, fasadnoj, zidnoj, frigo ili agro izvedbi postali su nezaobilazan materijal u savremenoj industrijskoj gradnji. Prednost ovih materijala je vrhunska toplinska izolacija (najbolja od svih građevinskih materijala), mogućnost montaže u svim vremenskim uvjetima (suha gradnja), postojan dizajn i asortiman boja, dug vijek trajanja bez održavanja, brza i jeftina montaža itd…

"Posjedujemo sve potrebne certifikate nadležnih institucija za proizvode koje plasiramo u regionu, a u postupku smo dobijanja dodatnih certifikata za izvoz u zemlje Europske unije. Proizvodnja cjelokupnog asortimana odvija se u industrijskoj zoni Famos u Hrasnici, Sarajevo, a proizvodnja jednostrukih limova u proizvodno-prodajnom centru u Banjoj Luci. Alternativa je otvorila i firmu u Beogradu preko koje vrši distribuciju kompletnog asortimana za tržišta istočno od BiH", kažu iz Alternative.

Za stabilan razvoj i zavidan rezultat Alternative zaslužni su prvenstveno svi oni koji su im za sve ovo vrijeme ukazivali svoje povjerenje, kao i njihovi uposlenici koji su kontinuiranim radom, međunarodnim edukacijama i u saradnji sa najeminentnijim istraživačkim kućama u Europi na pravi način ovladali ovim tehnologijama.

Stipendiranjem nadarenih studenata i konstantnim usavršavanjem uposlenika stvorili su riznicu Altetnavinih kadrova. Osnovali su i vlastitu labaratoriju u kojoj svakodnevno vrše ispitivanja i provjeravaju kvalitet proizvoda.

Ovih dana završavamo certificiranje po novom standardu ISO 9001:2015 i CE znak. Svoj uspjeh dijelimo sa našim kupcima i saradnicima. Iskreno smo zahvalni svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovom rezultatu. Trudit ćemo se da i u budućnosti opravdamo povjerenje naših kupaca i saradnika. Nadamo se da će Alternativa za stare kupce ostati, a za nove postati odredište za sve njihove građevinske i razvojne planove", kazali su iz Alternative.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti