Odabrani potencijalni stanari inkubatora "BeeZone"

12.10.2018. 08:47 / Izvor: Akta.ba
Odabrani potencijalni stanari inkubatora 'BeeZone'

U okviru prvog Javnog poziva ove vrste podržano je pet ideja sa po 10.000 KM za firme s područja općine Travnik.

Nakon okončanja drugog Javnog poziva za inovativne poslovne ideje u okviru projekta "TRIK za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu", prošle sedmice je u prostorijama poslovnog inkubatora BeeZone u Travniku održan prvi radni sastanak sa potencijalnim stanarima ovog poslovnog inkubatora.

Nakon zaključenja ovog Javnog poziva, REZ Agencija je sa svojim partnerima odabrala novih 16 poslovnih ideja, čiji podnositelji će te ideje razrađivati, ali i ispitivati njihovu održivost na tržištu kroz učešće na seminarima i radionicama u narednom periodu.

Na ovaj će način mladi poduzetnici dobiti priliku da u pozitivnom poduzetničkom okruženju razviju svoje ideje, ali i stvore nove poslove kroz edukaciju, mentorstvo, finansijsku podršku, kao i podršku u marketinškim aktivnostima. Komisija za odabir projekata će na samom kraju ovog idejnog i edukativnog ciklusa saslušati sve ideje i one najbolje – koje imaju potencijal rasta, podržati u vrijednosti do 10.000 KM.

U okviru prvog Javnog poziva ove vrste podržano je pet ideja sa po 10.000 KM za firme s područja općine Travnik koje su već u fazi osnivanja, ili su osnovane i posluju.

Vodeći partner u projektu "TRIK za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu" je Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH – REZ Agencija, a partneri su: Općina Travnik, Centar za edukaciju mladih – CEM, Sveučilište/Univerzitet "Vitez" u Travniku, Služba za zapošljavanje SBK/KSB, GS TMT d.o.o. Travnik i NOBIL d.o.o. Nova Bila.

Ovaj projekt se implementira u okviru krovnog projekta "Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i HercegovinI", kojeg Evropska unija finansira s 4 milijuna eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti