Grizelj slavi 20 godina od uvođenja EN ISO 9001 i 14001 i korištenja znaka CE

16.10.2018. 09:27 / Izvor: Akta.ba
Grizelj slavi 20 godina od uvođenja EN ISO 9001 i 14001 i korištenja znaka CE

Zahvaljujući međunarodnim certifikatima izdanih od RWTUV Essen (TUV CERT) i DVGW-a su im omogućili da prvi uđu u Projekt izgradnje nove Coca Cola pogona Hadžići.

Uposlenici firme Grizelj ovih dana su proslavili više značajnih obljetnica. Jedna od njih je 20 godina primjene integralno uvedenog i dokazane primjene EN ISO 9001 sistem kontrole kvaliteta i EN ISO 14001 sistem upravljanja okolišem, koji je proveden od RWTUV Essen i koji je prvi realiziran na prostorima ovog dijela Europe izvan granica tada Europske zajednice.

Također, obilježavaju i obljetnicu 20 godina od ispunjenja i zadovoljenja najviših normi u oblasti gasne i termo tehnike i stečenog prava na postavljanje znaka CE 0085, znaka sigurnosti, prva firma izvan Europske zajednice, koji je dozvolila  DVGW Bonn naj eminentni certifikacijska EU institucija u oblasti vode i gasa.

"Biti prvi i dokazati međunarodnim auditorima sve performanse i zadovoljenje svih normi bio je cjelovit stručni pristup uposlenika i izrada svih tehničkih radnih listova i brošura koje su bila  dvojezične na njemačkom i lokalnom jeziku, što je bio dokaz da smo postigli a certifikatima dokazali ispunjenje i zadovoljenje tadašnjih izuzetno zahtjevnih normi iz oblasti sigurnosti, elektromagnetne kompatibilnosti, pouzdanosti i funkcionalnosti kvaliteta za sigurnu eksploataciju naše opreme", kazao je Tomislav Grizelj, direktor kompanije.

Dodao je kako su im međunarodni certifikati izdani od RWTUV Essen (TUV CERT) i DVGW-a omogućili da prvi uđu u projekt izgradnje novog Coca Cola pogona Hadžići. Svi ostali međunarodni projekti Svjetske banke WB, USAID-a, revitalizacija Toplana Sarajevo, ViK Sarajevo, Sarajevogas, Aerodroma Sarajevo, itd. su logičan slijed projekata na kojima su bili privilegirani raditi, zahvaljujući dokazanom kvalitetu kako njihove opreme tako i usluga koje su bile sastavni dio projekata. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti