Četvrti dan Tech Hosted-a obilježila digitalna transformacija u transportu

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Četvrti dan Tech Hosted-a obilježila digitalna transformacija u transportu

Panel diskusija je okupila akademske lidere i vodeće predstavnike regionalne transportne industrije na temu: Digitalne budućnosti transporta u regionu.

18.10.2018. 14:08 / Izvor: Akta.ba

Četvrti dan Tech Hosted konferencije je posvećen digitalnoj transformaciji u industriji transporta.

Industrija transporta, kao jedna od najizloženijih svjetskih grana privrede uticaju digitalne transformacije je bila posebna tema konferencije. Procjena je da će vrijednost projekata digitalne transformacije u transport na globalnom nivou do 2025. dostići sumu od 8 triliona dolara.

Panel diskusija je okupila akademske lidere i vodeće predstavnike regionalne transportne industrije na temu: Digitalne budućnosti transporta u regionu.

Potpisani su Ugovori o saradnji sa kompanijama DTS BiH i Digitalnom platformom www.viatrucker.com.

Uvođenjem digitalizacije i IT rješenja transportne kompanije postaju konkurentnije jer smanjuju svoje operativne troškove, bolje koriste postojeće kapacitete pri organizaciji prijevoza, imaju bolji uvid u potrebe za radnom snagom, tj. mogu bolje planirati svoj razvoj, cijenu usluge i pratiti stanje na tržištu bez dodatnog zapošljavanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti