Upišite se: Ažurira se Direktorij bh. izvoznika

19.10.2018. 10:08 / Izvor: Akta.ba
Upišite se: Ažurira se Direktorij bh. izvoznika

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (Agencija za promociju izvoza BiH) poziva sve bh. izvozno orjentisane kompanije da se upišu u Direktorij izvoznika.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (Agencija za promociju izvoza BiH) poziva sve bh. izvozno orjentisane kompanije da se upišu u Direktorij izvoznika.

Upisom u Direktorij izvoznika kompanije će pravovremeno i besplatno dobijati informacije o svim aktivnostima Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH (aktuelnim programima, sajmovima, poslovnim forumima, seminarima, prezentacijama i sl.). Podaci o kompaniji će takođe biti objavljeni u Direktoriju izvoznika na internet stranici VTK/STK BiH-BHEPA i dostupni za potencijalne poslovne partnere.

"Osim toga, u pripremi je šesto izdanje multimedijalnog DVD-a Direktorija Izvoznika BiH („B&H Exporters Directory, 6th edition“). Pored ovog suštinskog sadržaja (baze sa osnovnim podacima o preko 1.000 bh izvoznika), DVD sadrži i profil BiH sa podacima o najznačajnijim sektorima privrede (uključujući i promotivne filmove); informacije o sporazumima o slobodnoj i preferencijalnoj trgovini koje BiH ima sa drugim zemljama i td. Materijal je na engleskom jeziku i namijenjen je inostranim privrednicima, bh ambasadama u inostranstvu i inostranim ambasadama u BiH, inostranim komorama i svim drugim zainteresovanim subjektima, a njegov cilj je promocija bh privrednika u inostranstvu i njihovo lakše povezivanja sa potencijalnim partnerima. S tim u vezi, DVD će se koristiti u promotivnim i drugim aktivnostima VTKBIH/BHEPA-e prilikom nastupa na sajmovima u inostranstvu, na sajmovima u zemlji, prilikom posjeta stranih privrednih delegacija Bosni i Hercegovini, poslovnih misija bh privrednika u inostranstvo i sl.", navode iz VTK BIH.

Upis u direktorij izvoznika je besplatan!

Zainteresovani za upis u direktorij izvoznika mogu poslati popunjen Obrazac za registraciju na e-mail adresu: ivana.knezevic@komorabih.ba ili fax: 00387 33 566 239 ili popuniti elektronsku prijavu.

Kompanije koje su već upisane u direktorij mogu dostaviti popunjen obrazac radi ažuriranja ranije dostavljenih podataka.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti