Ništa od zgrade IDDEEA-e u Banjoj Luci: Poništen tender od 16 miliona maraka

29.11.2018. 07:35 / Izvor: Akta.ba
Ništa od zgrade IDDEEA-e u Banjoj Luci: Poništen tender od 16 miliona maraka

Procijenjena vrijednost izgradnje objekta IDDEEA-e je oko 16 miliona maraka sa PDV-om.

Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH je poništila tender objavljen 07.09.2018. godine za izvođenje radova na izgradnji administrativno-proizvodnog objekta i ispravku za obavještenje o nabavci od 11.10.2018. godine.

Na tender su se prijavili grupa ponuđača "ITC" Zenica i "EDING" Sarajevo, grupa "HERC-GRADNJA" Bileća, "Sector Security" Banjaluka i "HIT ING" Banjaluka, kao i grupa ponuđača "Aragosta invest“, "HIDROKOP", "ELNOS BL", "Omnicom", "Telegroup"  Banjaluka i "Rittal" Zagreb.

Ponude su dostavili i grupa ponuđača G6 koju čine "Građenje" Pale, "Prijedorputevi" Prijedor, "Termomontaža" Banjaluka, "KORS" Laktaši, "Energogroup" Beograd i "ENEL PS" Novi Beograd te grupa ponuđača "Integra inženjering" Banjaluka, "Integral inženjering" Laktaši i "Interclima" Sarajevo.

Tender je poništen jer je komisija kod svih navedenih uočila različite nepravilnosti.

Procijenjena vrijednost izgradnje objekta IDDEEA-e je oko 16 miliona maraka sa PDV-om.

Inače, zgrada IDDEEA-e je planirano da se gradi u Banjoj Luci, a lokaciju za gradnju zdrade je dala Vlada RS na 99 godina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti