Nakon ostavke Nermina Mandre: V.d. načelnika Kaknja Aldin Šljivo

07.12.2018. 13:08 / Izvor: Akta.ba
Nakon ostavke Nermina Mandre: V.d. načelnika Kaknja Aldin Šljivo

Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra dao je ostavku na ovu dužnost zbog odlaska na dužnost zastupnika u Zastupničkom danu Parlamentarne skupštine BiH.

Nakon ostavke Nermina Mandre funkciju vršilaca dužnosti načelnika Kaknja obavlja Aldin Šljivo, mladi uspješni menadžer koji je javnu ustanovu za kulturu i sport doveo iz faze predstečaja do fascinirajućih rezultata i predsjednik Odbojkaškog kluba "Kakanj"“ – jednog od najtrofejnijih klubova u BiH

Na nedavnoj sjednici Općinskog vijeća Kakanj dosadašnji načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra dao je ostavku na ovu dužnost zbog odlaska na dužnost zastupnika u Zastupničkom danu Parlamentarne skupštine BiH.

Općinsko vijeće Kakanj je za vršitelja dužnosti načelnika imenovalo Aldina Šljivu, dosadašnjeg direktora Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj.

Aldin Šljivo je rođen 30. novembra 1987. godine u Zenici. Osnovnu i srednju školu završio je u Kaknju, a Ekonomski fakultet u Zenici. Profesionalnu karijeru počinje u GTUD „DEELA“d.o.o Kakanj gdje je radio kao pripravnik, a potom i kao referent i rukovodilac ekonomskih poslova.

2015. godine biva imenovan na funkciju direktora Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj. Ustanova za kulturu i javno preduzeće za sport koje će biti poslije pripojeno ustanovi tada su bili gotovo pred stečajem, da bi dolaskom Aldina Šljive za direktora doživjeli sjajne rezultate rada i poslovanja, obnovu dvoranskih kapaciteta, proizvodnju i “izvoz” kulturnih proizvoda, oživljenje ponude Ponijera, osnivanje Muzeja Kaknja i Gradske galerije, izgradnju nove sportske dvorane…

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti