Predsjedništvo BiH pokrovitelj 10. Sarajevo Business Foruma

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Predsjedništvo BiH pokrovitelj 10. Sarajevo Business Foruma

Sarajevo Business Forum pozicionirao se kao jedan od najznačajnijih poslovnih događaja u regionu i cijeloj Jugoistočnoj Evropi,

21.12.2018. 12:07 / Izvor: Akta.ba

Tročlano Predsjedništvo BiH na čelu s predsjedavajućim Miloradom Dodikom pokrovitelj je 10. Sarajevo Business Foruma (SBF), koji će se od 17. do 19. aprila održati u glavnom gradu BiH, zaključak je sa sjednice Predsjedništva BiH održane 12. decembra 2018. Pokroviteljstvo Sarajevo Business Foruma među prvim je odlukama kolektivnog šefa države u novom sazivu. U projekt organizacije jubilarnog, desetog SBF-a bit će uključeno i Ministarstvo vanjskih poslova BiH, Sektor za bilateralne odnose, Odsjek za ekonomsku diplomatiju, a Predsjedništvo je naložlo da se u Organizacioni odbor SBF-a imenuju članovi koje će predložiti Predsjedništvo, a koji bi aktivno učestovavali u organizaciji i pripremama.

Organizator SBF-a, koji se već desetu godinu zaredom održava u BiH, je BBI banka u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IsDB). Konferencija se održava pod motom "One Region, One Economy" i okupit će najznačajnije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta.

"Mi u BBI banci već smo počeli s pripremama za Sarajevo Business Forum. Na projektu ekonomskog povezivanja regiona sa svijetom radimo evo već desetu godinu u nastojanju da zajedničkim nastupom prema trećim tržištima postanemo privlačna destinacija za strane investitore. Naš moto, 'Jedan region, jedna ekonomija“, održava naš krajnji cilj, uvezivanje ekonomije koje bi dovelo do prosperiteta i boljeg života za sve građane. Za nas je veoma zančajno da je i Predsjedništvo BiH stalo uz nas i prepoznalo našu ideju da je ekonomska saradnja generator razvoja regiona", izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke

Sarajevo Business Forum pozicionirao se kao jedan od najznačajnijih poslovnih događaja u regionu i cijeloj Jugoistočnoj Evropi, a proteklih godina pozitivno je uticao na izgradnju imidža države Bosne i Hercegovine kao pogodne destinacije za investiranje i ekonomski razvoj. Također, SBF- je prepoznat kao mjesto okupljanja  stručnjaka i predstavljanje najboljih svjetskih praksi u oblasti poljoprivrede, infrastrukture, energije i turizma. Tokom proteklih devet godina  na SBF-u je učestovalo više od 8.000 učesnika iz 50 zemalja, iz  više od 3. 000 komapanija. Održano je više od 1.500 B2B sastanaka. Rad Foruma je pratilo više od 2.000 novinara. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti