RS stimuliše privredu i kreira povoljan ambijent za investitore

05.03.2019. 12:19 / Izvor: Akta.ba
RS stimuliše privredu i kreira povoljan ambijent za investitore

Višković i Kač su razmijenili mišljenja o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Srpskoj, BiH i regionu, sa osvrtom na proces evropskih integracija.

Vlada Republike Srpske sprovodi niz reformskih mjera s ciljem stimulisanja privrednih aktivnosti i kreiranja povoljnijeg ambijenta za investiranje i podržaće svaku incijativu koja može doprinijeti razvoju privrede i otvaranju novih radnih mjesta, istakao je predsjednik Vlade Radovan Višković u razgovoru sa ambasadorom Slovačke u BiH Martinom Kačom.

Na današnjem sastanku u Banjaluci iskazano je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Republike Srpske i Slovačke, te ocijenjeno da pozitivna iskustva u vezi sa ulaganjima slovačkih investitora u Srpskoj predstavljaju dobru osnovu za realizaciju novih investicija i projekata, naročito u oblasti poljoprivrede i energetike.

Naglašeno je da je važno da što prije bude završen proces formiranja vlasti na svim nivoima u BiH, da bi bila obezbijeđena koordinacija neophodna za nastavak reformi i realizaciju značajnih infrastrukturnih projekata od interesa za građane, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Zajednički je ocijenjeno da je proces pridruživanja Evropskoj uniji od strateškog značaja za zemlje Balkana, a Višković je istakao da su institucije Srpske pokazale jasnu opredijeljenost i daju doprinos procesu evropskih integracija uz puno uvažavanje ustavnog uređenja i nadležnosti.

Višković i Kač su razmijenili mišljenja o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u RS-u, BiH i regionu, sa osvrtom na proces evropskih integracija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti