Sberbank BH suorganizator CEO konferencije

11.03.2019. 12:59 / Izvor: Akta.ba
Sberbank BH suorganizator CEO konferencije

Ovo je sedma godina zaredom kako Ekonomski fakultet organizuje CEO konferenciju i Sberbank BH je aktivni sudionik od samog početka.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu i Sberbank BH potpisali su sporazum o saradnji kojim se uspješna saradnje dvije institucije podiže na viši nivo.

I ove godine Sberbank je suorganizator CEO projekta pod sloganom ˝The Power of Choice˝ (ili Moć izbora). Osim toga Banka će podijeliti iskustva i znanja iz realnog sektora sa studentima fakulteta kroz studentske praske i stručna predavanja. 

Ovo je sedma godina zaredom kako Ekonomski fakultet organizuje CEO konferenciju i Sberbank BH je aktivni sudionik od samog početka.

"Ekonomski fakultet u Sarajevu kao vodeća visokoškolska institucija iz oblasti ekonomskih i biznis studija ostaje posvećena najvažnijem resursu naše zemlje, a to su upravo mladi kroz njihovo što kvalitetnije obrazovanje, profesionalni razvoj i napredovanja u skladu sa globalnim standardima i trendovima u oblasti edukacije. Stoga, CEO projekt je jedan od strateških aktivnosti koje naš Fakultet realizuje sa ciljem poticanja studenata i maturanta u srednjim školama na preduzetničko djelovanje i stimulisanje inovativnosti što će definitivno unaprjediti njihovu buduću konkurentnost na tržištu rada", istakla je dekanesa prof. dr. Jasmina Selimović.  Ona je također dodala da je Fakultet opredjeljen za intenzivnu saradnju sa kompanijama iz realnog sektora i stvaranje boljih prilika za studente i diplomante, te da je veliko zadovoljstvo sarađivati sa društveno odgovornim organizacijama koje su istinski posvećene razvoju mladih i njihovom osposobljavanju za praktičan rad kao što je Sberbank BH.

Kroz suorganizaciju CEO konferencije Sberbank BH snažno podržava aktivno uključivanje mladih u afirmaciju preduzetništva.

"U vremenu kvantiteta želimo vratiti kvalitet. Želimo poticati na znanje, rad i inovativnost. Biti suorganizator CEO konferencije za nas predstavlja obavezu i odgovornost da svoja znanja i vještine podijelimo sa mladima. Zbog toga smo sretni što sarađujemo sa jednom od vodećih bh. visokoškolskih ustanova, i što ćemo neke od studenata vidjeti u našoj Banci na praksi koja će im omogućiti da iz prve ruke saznaju sve o finansijskom sektoru ali i ekonomskim kretanjima uopšte", izjavio je Jasmin Spahić, predsjednik Uprave Sberbank BH prilikom potpisivanja ugovora.

Ekonomski fakultetu u Sarajevu daje stručnu podršku studentima u razvijanju kompetencija neophodnih za uspjeh u savremenim poslovnim uslovima. Ovaj projekt predstavlja svojevrsnu poveznicu poslovne i akademske zajednice pružajući priliku studentima da steknu radno iskustvo već tokom studiranja, dok poslodavcima omogućava da pronađu visokoobrazovan i stručan kadar koji posjeduje tržišno relevantne vještine jer je Ekonomski fakultet prepoznat kao ustanova koja adaptira kurikulum i studijske programe u skladu sa zahtjevima tržišta o čemu svjedoče i međunarodne akreditacije koje posjeduje.

Centralni događaj, CEO konferencija, održat će se u Sarajevu 11. aprila 2019. godine, a prijave su otvorene za sve studente i maturante srednih škola. CEO projekt povezuje mlade sa uspješnim ljudima koji ih pozitivnim primjerima motivišu na proaktivan pristup razvoju karijere razbijanjem mitova o uspjehu. Preko 12.000 mladih u četiri države i osam gradova bili su svjedoci inspirativnih poslovnih priča, ali i životnih iskustava o usponima, padovima i vrijednim lekcija naših govornika.

Dokaz pozitivnih efekata je činjenica da je 80% članova CEO tima kroz stvaranje mosta između poslovne zajednice i sektora obrazovanja, dobilo ponude za poslove u vodećim kompanijama kao što je Sberbank BH. Osim konferencije, CEO tim će organizirati i seriju radionica za sticanje vještina sa partnerima, a projekat su ove godine osim suorganizatora Sberbank BH i Sol Azur-Buena Vista podržale i Vlada Kantona Sarajevo putem Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade, BH Telecom, Institut za razvoj mladih KULT, Coca-Cola HBC B-H, Posao.ba, NELT Grupa i AutoŠkola LifeLine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti