Poznata projektantska kuća iz Zagreba Baldinistudio otvara ured u BiH

14.03.2019. 17:01 / Izvor: Akta.ba
Poznata projektantska kuća iz Zagreba Baldinistudio otvara ured u BiH

Projektantska kuća Baldinistudio nudi usluge iz segmenta informatičke djelatnosti i usluge. Zastupaju softverska rješenja za cijelo područje bivše Jugoslavije.

Baldinistudio je moderan arhitektonski biro koji zastupa rješenja Njemačke softverske grupacije Nemetschek ali i drugih nezavisnih proizvođača softvera. Ova projektantska kuća sa sjedištem u Zagrebu uskoro otvara svoje predstavništvo u BiH.

Leonard Eldić iz Baldinistudia za Akta.ba je kazao da su trenutno u pregovorima tako da sa preciznošću ne mogu reći u kojem gradu će se tačno nalaziti njihova bh. podružnica, ali do kraja godine planiraju njeno otvorenje.

"Trenutno širimo našu mrežu. Početkom godine smo otvorili podružnicu u Novom Sadu, sada je u planu tržište BiH. U pregovorima smo sa kompanijam u Mostaru, a sada smo na sajmu u Banjoj Luci uspjeli dobiti nekoliko kontakata pa će sigurno u narednom periodu biti konkretnijih informacija gdje bi se naš ured mogao nalaziti. Aktivno tragamo i za osobom koja će biti zadužena za prodaju i podršku za ovaj dio", kazao je Eldić.

Ovaj studio do kraja godine planira i otvaranje poslovnice u Makedoniji.

Projektantska kuća Baldinistudio nudi usluge iz segmenta informatičke djelatnosti i usluge. Zastupaju softverska rješenja za cijelo područje bivše Jugoslavije.

"Mi prodajemo softverska rješenja i pružamo podršku ali i educiramo, a svi naši softveri su zapravo tehnološka rješenja koja su dijelom BIM način metodologije projektiranja. Svi oni koji kupe softver od nas imaju podršku u implementaciji cijelog softvera i u samom projektiranju", kaže Eldić.

Baldinistudio ima posebnu saradnju sa fakultetima građevine na kojima organiziraju predavanja i edukacije za studente. Upravo su završili predavanja za studente fakulteta iz Banja Luke a naredne sedmice edukaciju vrše u Sarajevu.

"Cilj nam je okupiti studente, educirati ih o savremenim rješenjima projektiranja ali i dati određene licence fakultetima. Oni koji se pokažu najboljima dobiju priliku doći u Zagreb gdje ih naš tim educira o tome kako takvo znanje prenjeti drugima, što oni kasnje prenose u svoje fakultete", rekao je Eldić.

Iako njihov segment djelovanja nije direktno građevinski uzeli su po prvi put učešće na sajmu GRAMES kako bi firmama sa ovog područja približili proizvode za izvođače radova koji im mogu olakšati posao kada je izgradnja u pitanju.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti