Gemius otvara regionalno sjedište u Zagrebu

17.01.2013. 17:17 / Izvor: eKapija.ba
Gemius otvara regionalno sjedište u Zagrebu

GemiusAudience istraživanje u BiH počelo je 2009. godine kada je Valicon, jedna od vodećih kompanija za tržišno savjetovanje i istraživanje u regiji, predstavio tržištu ovo popularno istraživanje u partnerstvu s poljskom kompanijom Gemius S.A.

U posljednjih 7 godina gemiusAudience istraživanje etabliralo se kao jedino mjerodavno istraživanje mjerenja internet medija te je postalo standard za online audit u Bosni i Hercegovini. GemiusAudience istraživanje u BiH počelo je 2009. godine kada je Valicon, jedna od vodećih kompanija za tržišno savjetovanje i istraživanje u regiji, predstavio tržištu ovo popularno istraživanje u partnerstvu s poljskom kompanijom Gemius S.A.

Tokom ovih godina, Valicon jeuspješno pozicionirao istraživanje i postavio ga standardom na tržištu, a Gemius je otvorio svojasjedišta u regiji i ponudio tržištu široku paletu dodatnih istraživanja i tehnologija.

U gemiusAudience istraživanju danas učestvuje preko 100 bosanskohercegovačkih Internet izdavača i medija. Istovremeno, sve relevantne medijske agencije prilikom izrade medijskih planova, kao osnovni alat za analizu posjećenosti stranica i socio-demografskih podataka, koriste gemiusExplorer aplikaciju koja na mjesečnoj bazi prikazuje cjelokupne rezultate gemiusAudience istraživanja.

Nakon dugogodišnje saradnje u kojoj je Gemius bio primarno tehnički izvođač istraživanja, a Valicon ekskluzivni prodajni i marketinški partner odgovoran za komercijalizaciju, zbog novih strateški planova i ciljeva obje kompanija, spomenute kompanije modificirati će svoje uloge u implementaciji istraživanja.

Počevši od 2013. godine, operativno vođenje gemiusAudience projekta koje uključuje sve prodajne i marketinške aktivnosti, od Valicon-a preuzima Gemiusovo regionalno sjedište u Zagrebu.

Iako vođenje projekta gemiusAudience prelazi u nadležnost Gemius-a, saradnja ove dvije partnerske kompanije se nastavlja: Valicon će ostati ekskluzivni dobavljač socio-demografske strukturalne studije koja je sastavni i ključni dio gemiusAudience metodologije.

U 2013. godini gemiusAudience potvrditi će svoj status „valute“ za online medije i za tržište online display oglašavanja. U planu je implementacija mjerenja mobilnih web stranica, dnevna objava osnovnih javno dostupnih podataka, posebno mjerenje za video sadržaje, kao i kontinuirano poboljšane postojećih osnovnih funkcionalnosti i kvalitete podataka.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti