Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Bingo otvorio hipermarket u Gornjem Vakufu-Uskoplju

30.10.2019. 16:03 / Izvor: Akta.ba

Srednjobosanski kanton bogatiji je za još jednu poslovnicu Binga, u Gornjem Vakufu-Uskoplju.

Savremeni objekat površine 4.800 m2, u sklopu kojeg je i restoran sa više od stotinu mjesta, a u kojem radi sedamdeset novih uposlenika,  od danas je otvoren u Gornjem Vakufu-Uskoplju. Vrpcu je presjekao načelnik Sead Čaušević i Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije Binga.

"Sada i u ovom gardu imamo veliki, moderni centar. Ovo je naša 207. poslovnica, a do kraja godine planiramo još nekoliko otvorenja. U hipermarketu koji se prostire na 2.800 m2 izdvajamo odličnu ponudu na odjelima svježeg voća i povrća, delikatesa i mesnice, a na odjelima neprehrane nudimo odličan izbor tekstila, obuće, igračaka, kućnih potrepština i tehnike", kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga kompanije Bingo.

Načelnik općine Gornji Vakuf-Uskoplje Sead Čaušević izrazio je zadovoljstvo zbog dolaska trgovačkog lanca u ovu općinu: "Sada Bingov objekat krasi ulaz u naš grad, a najznačajnije za nas je što je 70 ljudi dobilo posao."

Kupci su uživali u degustacijama, promocijama, popustima i poklon paketima. Od 17 sati najavljena je zabava za djecu uz maskote Bingose i Miraculous.

Kompanija Bingo uspješno posluje već 26 godina, a u svojoj mreži ima ukupno 207 trgovina, te više od 8.500 uposlenih. 

                                    

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti