Cjenovno najprihvatljiviji 3D skeneri i 3D printeri dostupni i u Bosni i Hercegovini

11.11.2009. 11:21 / Izvor: eKapija.ba
Cjenovno najprihvatljiviji 3D skeneri i 3D printeri dostupni i u Bosni i Hercegovini

Američki proizvođač Z Corporation, čiji je 5D-CADD d.o.o. Sarajevo ovlašteni prodajni i servisni partner za područje Bosne i Hercegovine, na tržište je izbacio novi laserski 3D skener ZScanner 600 kao i automatski 3D ZPrinter®350 - cjenovno najprihvatljivija rješenja na svijetu kada su u pitanju profesionalni 3D skeneri i 3D printeri.

Kupcima u Bosni i Hercegovini konačno je dostupno rješenje pomoću kojeg iz svojih digitalnih 3D datoteka mogu napraviti fizičke modele 5 do 10 puta brže od svih drugih sistema dostupnih na tržištu, štampajući kompleksnu 3D CAD geometriju u rezoluciji od 300 x 450 dpi.

Novo, automatsko, monohromatsko 3D print rješenje ZPrinter® 350 američkog proizvođača Z Corporation daje mogućnost štampe više modela simultano, uz kontrolu troškova sa najnižom cijenom održavanja u čitavoj industriji. Treba naglasiti da je ZPrinter® 350 prvi i jedini automatski, monohromatski 3D printer.

ZScanner® 600 upotpunjuje rastuću liniju Z Corporation ručnih, mobilnih, samopozicirajućih 3D skenera koji su mobilniji i jednostavniji za upotrebu u poređenju sa drugim skenerima. ZScanner linija proizvoda koristi se u inverznom inžinjeringu, dizajnu proizvoda, očuvanju kulturne baštine i drugim aplikacijama.

ZScanner 600, prvi Zcorp 3D skener kombinuje navedene prednosti sa rezolucijom do 0.1 mm i preciznošću po XY osi do 80 microna, što ga čini idealno izbalansiranim rješenjem za korisnike kojima je cijena opreme u prvom planu.

Ovo je pravi proizvod za male i srednje firme koje planiraju ili se već bave uslugama 3D skeniranja, jer zbog svojih profesionalnih performansi ZScanner 600 predstavlja cjenovno najekomičnije rješenje na svijetu, kada su u pitanju profesionalni 3D skeneri!

Posredstvom 5D-CADD d.o.o. Sarajevo, koji je ovlašteni prodajni i servisni partner proizvođača Z Corporation za područje Bosne i Hercegovine, od početka decembra/prosinca 2009. godine ova je oprema dostupna i kupcima u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti