Dobrodošli u svijet "Visian ICL"

18.06.2013. 14:22 / Izvor: eKapija.ba

Prema riječima dr med. Bojana Kozomare spec. oftalmologije, ovom metodom i na ovaj način komplikacije po vid i oko nisu moguće.

Da li za vas nošenje naočara i dugotrajno umetanje/postavljanje kontatktnih sočiva predstavlja opterećenje? Od sada se u Klinici Svjetlost, možete podvrgnuti posljednjoj i najprivlačnijoj tehnologiji za koreklciju vida.  Dobrodošli u svijet "Visian ICL".

Šta podrazumjeva  operativni zahvat ICL  sočivima i kome je namjenjena?

Operacija ICL sočivima je namijenjena svim onim pacijentima koji nisu dobri kandidati za lasersku korekciju dioptrije, odnosno onima koji imaju dioptriju vecu od -10 i +6, odnosno za sve one cija dioptrija astigmatizma prelazi +/-5 dioptrija. Takođe se radi i kod onih osoba kod kojih je tkivo rožnjače pretanko da bi se dioptrija mogla korigovati laserom.Sočivo se implantira u zadnju očnu komoru, odnosno između prednje površine očnog sočiva i zadnje površine duzice (irisa-obojenog dijela oka). Materijal od kojeg je sočivo napravljeno je univerzalan, odnosno odgovara svim pacijentima i ne moze se desiti odbacivanje implantata od strane tijela.

Predoperativnim pregledom, utvđuje se dioptrija na osnovu koje se utvrđuje koja će vrsta sočiva da se korist. Sočiva se prave za svaku osobu posebno  na osnovu mjera, izgleda, anatomije i dioptrije oka.

Operacija se radi u topikalnoj anesteziji, odnosno anesteziji kapima, potpuno je bezbolna i sigurna i za vid, i za oko. Traje svega 10 minuta, a   pacijent odmah poslije operacije moze da napusti kliniku. Takođe, prednost ovog operativnog zahvata je i činjenica da postoperativni period nije dugotrajan, bolan niti  ograničavajući, što podrazumjeva da se svakodnevnim životnim  aktivnostima  pacijent može vratiti već nakon nekoliko dana.

Prema riječima dr med. Bojana Kozomare spec. oftalmologije, ovom metodom i na ovaj način komplikacije po vid i oko nisu moguće.

Takođe, bitno je naglasiti da ne postoji mogućnost da tijelo odbaci, sočivo a i ovaj operativni zahvat  je reverzibilnan, odnosno u slucaju promjene dioptrije ili povrede oka tokom zivota, socivo može da se eksplantira i na njegovo mjesto ugradi novo.

"Visian ICL" je za one koji žele najbolje vidne performanse, bez promjene svog aktivnog načina života. Visoko definisan vid, sa prednostima koje ne nude druge tehnologije. Doživite predivan svijet „Visian ICL“-a, gdje ćete izgledati, osjećati se i vidjeti odlično/sjajno!!!

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti