Evo ko neće morati u samoizolaciju nakon što iz BiH ili Srbije uđe u Hrvatsku?

25.06.2020. 09:18 / Izvor: N1
Evo ko neće morati u samoizolaciju nakon što iz BiH ili Srbije uđe u Hrvatsku?

Mladen Bužančić, voditelj Službe za granicu Policijske uprave splitsko-dalmatinske u Dnevniku Nove TV otkrio je na koga se te mjere ipak neće odnositi.

Ko su osobe koje će i nakon novog režima na granici iz zemalja moći ući u Hrvatsku, a da im pritom ipak ne bude određena samoizolacija, objasnio je voditelj Službe za granicu PU splitsko-dalmatinske Mladen Bužančić.

Potaknuti rastom broja oboljelih u Hrvatskoj, ali i u susjednim zemljama, stožer je uveo novu mjeru koja se tiče novog režima na graničnim prijelazima te obvezne samoizolacije za osobe koje u Hrvatsku uđu iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije.

Mladen Bužančić, voditelj Službe za granicu Policijske uprave splitsko-dalmatinske u Dnevniku Nove TV otkrio je na koga se te mjere ipak neće odnositi.

"Svi koji od 25. lipnja iz tih zemalja uđu u RH moraju biti svjesni da im slijedi samoizolacija. Postoje izuzeci koji se odnose na one koji zbog prirode posla i životnih okolnosti neće morati u samoizolaciju, a među njima su prekogranični radnici i oni koji tranzitiraju kroz te četiri zemlje i kroz Hrvatsku", objašnjava Bužančić te apelira da se putovanja svedu na najmanju moguću mjeru.

Upitan što će biti s onima koji u Hrvatsku iz četiri zemlje u regiji u Hrvatsku dolaze zbog sahrane ili brinu o starijem članu obitelji, Bužančić odgovara kako se i oni ubrajaju u izuzetke te neće morati u samoizolaciju.

"Ako su u pitanju neodgodivi osobni razlozi ili je riječ o ljudima koji dolaze na sahranu ili trebaju hitnu medicinsku pomoć ili prijevoznicima, oni neće biti podvrgnuti režimu", kaže Bužančić.

Ipak kad je riječ o turistima iz tih zemalja koji već imaju potvrđene rezervacije u Hrvatskoj, Bužančić poručuje kako moraju biti svjesni da taj aranžman vjerojatno neće biti realiziran.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti