F- Autocentar Sa pobjednik tendera vrijednog 760. 000 KM za nabavku automobila za 100% ratne vojne invalide

08.03.2010. 15:01 / Izvor: eKapija.ba
F- Autocentar Sa pobjednik tendera vrijednog 760. 000 KM za nabavku automobila za 100% ratne vojne invalide

F Autocentar Sa je pobjednik tendera koje je raspisalo Federalno ministarstvo za pitanje boraca i invalida odbrambeno oslobodilačkog rata, a odnosi se na nabavku putničkih automobila za 100 postotne ratne vojne invalide (RVI) - I-grupe.

Radi se o isporuci vrijednoj oko 760.000 KM što je iznos bez uračunatog PDV-a.

Iz F-Autocentra Sa su nam kazali da se radi o 38 automobila marke Ford Focus Wagon, sa opremom Aniversery, 1.6 litrenim benzinskim motorom 100 KS i automatskim sekvencijalnim mjenjačem.

"Isporuka vozila će se završiti u ovom mjesecu, u skladu sa dostupnošću potrebne dokumentacije za svakog pojedinog korisnika", kazali su nam iz F-Autocentra Sa. Napominju da je spiskove korisnika automobila sačinilo Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno oslobodilačkog rata.

Inače, ova kompanija je ovlašteni zastupnik za automobilske brandove Ford, Mazda, Volvo i Land Rover za BiH. Kompanija posluje 6 godina i do sada je na bh. tržište, preko svojih i resursa i ovlaštenih partnera, isporučila oko 6.000 automobila.

Kao najznačajnije tenderske isporuke do sada navode isporuke za BH Telecom, Pošte RS-a, Federalnu upravu za inspekcijske poslove, Agenciju za istrage i zaštitu (SIPA), Sudsku policiju, BH MAC, ICITAP i dr. Napominju da su do sada radili i značajne flotne isporuke kompanijama kao što je Audax, Economic, EuroExpress, DHL, Coca-Cola ...

D.K.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti