Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Firma iz Prijedora oprema studentske domove u Berlinu i Minhenu

24.02.2018. 08:54 / Izvor: Akta.ba

Prijedor je grad koji se može pohvaliti da najveći procenat svoje proizvodnje i usluga radi za inostrano tržište, prije svega u zapadne zemlje. Jedna od takvih firmi je "Namještaj Gavranović koji je sa radom su počeo prije 18 godina.

Od zanatske radnje i poslova za potrebe lokalnih kupaca, posljednjih godina proširili su proizvodnju i za probirljivo austrijsko i njemačko tržište. 

Vlasnik i direktor Preduzeća, Pero Gavranović, ističe da je prošle godine ugovoreni posao za opremanje studentskih domova u Berlinu i Minhenu, otvorio vrata novim poslovima u drugim zapadnim zemljama.

"Za dobijanje dobrih poslova u inostranstvu, najvažniji je kvalitet, ali i poštovanje rokova", kaže Gavranović za Kozarski vjesnik.

Naravno, ni cijena nije zanemarljiva, a ona je uvijek niža od njihovih domaćih proizvođača. Trenutno je u ovom preduzeću zaposleno 29 radnika, a zbog povećane proizvodnje, već početkom idućeg mjeseca biće zaposleno još troje radnika.

Direktor Gavranović najavljuje da će se proizvodnja, vjerovatno, povećavati, jer uskoro predstoje pregovori sa švajcarskim naručiocima, uz uvjerenje da će uspješno odgovoriti njihovim zahtjevima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti