Igman u maju "ratna zona": Počinje kopanje rovova

01.02.2018. 11:30 / Izvor: Akta.ba

Pripremaju se i bunkeri, zemunice, mitraljeska gnjezda, osmatračnice, kućice na drvetu...

S ciljem razvoja turizma i proširanja turističke ponude Olimpijske planine Igman, uz podršku Federalnog ministarstva turizma, drugih pravnih subjekata i medijskih pokrovitelja, pokrenut je jedinstven projekat koji će oživjeti i prikazati historiju planine Igman i njen značaj u periodu od 1941-1945, vremenu Olimpijade ’84 kao i period od 1992-1995 godine.

Pokretač projekta je veliki entuzijasta i vlasnik kompanije Alibeg d.o.o., GravArt BH Souvenir branda, Lumiere Wood Lighting i restorana Sarajevski begluk na Igmanu, Adis Alihodžić, koji u razgovoru za poslovni portal Akta.ba otkriva ideju o izgradnji najvećeg regionalnog centra za paintball i airsoft – WAR ZONE Centar Igman.

"Najveći regionalni centar za paintball i airsoft bit će na površini od cca 150 000 m2, udaljenom 200 m od skakaone. Teren će biti pokriven sa video nadzorom (live stream) i zvučnim efektima. Na samom terenu nalazit će se cca 70 objekata (rovovi, bunkeri, zemunice, mitraljeska gnjezda, osmatračnice, kućice na drvetu) i četiri veća objekta (spavaone za stražu). Posjetioci centra će imati mogućnost da, pored simulacije borbi i video igara (call of duty, batlefeld), uz korištenje specijalnih replica oružja i druge atraktivne opreme, uživaju i u ostalom sadržaju koji će centar nuditi. Neki od tih sadržaja su profesionalna virtuelna streljana, teren za živi stoni fudbal, adrenalin park za djecu, jahanje konja, vožnja fijakerom, pikado i teren za basket", kaže Alihodžić, napominjući kako je projekat vrijedan oko pola miliona maraka.

Pored razvoja turizma, centar će promovisati i sport kroz organizaciju turnira što je idealno za team building, druženje i zabavu prepunu strasti i adrenalina.

Paintball i airsoft postao je prepoznatljiv kao najuzbudljivija anti-stres igra i kao najtraženija korporativna igra u tzv. team building aktivnostima  Igraju ga milioni žena i muškaraca. Mnoge kompanije koriste ga kako bi pomogle svojim zaposlenicima da se relaksiraju od svakodnevnog stresa uzrokovanog napornim radom, međusobno se upoznaju, te unaprijede timski duh koji se sa paintball terena može lako prenijeti i u poslovno okruženje te tako značajno unaprijediti poslovanje same kompanije. Dokazano je da je tim nakon kvalitetnog team buildinga još jači, povezaniji i spremniji baciti se na nove radne pobjede.

Centar će se moći koristiti i za Tem Building, ali i sva fizička lica koja se prijave za učešće. Centar je već pripremio posebne akcijske popuste za sva fizička lica koji se učlane do 15. februara.

Alihodžić vjeruje da će ova podrška rasti, te poziva sve kompanije da uzmu učešće u posebnom turniru, koji se prvi put organizuje u BiH. Radi se o nadmetanju sa drugim (konkurentskim ) kompanijama u airsoftu i paintballu, o čemu će Akta.ba uskoro detaljnije pisati.

Turnir će biti održan u maju, a prijavljivanje ekipa već je počelo na http://www.warzone.ba, gdje se za svakog učesnika posebno izrađuje profil.

"Prijave su uveliko počele pristizati. Ono što je zanimljivo jeste da protivnike možete birati sami, ili prepustiti nama. Takmičit se mogu muškarci, protiv muškaraca, žene protiv žena ili mješoviti timovi. Ekipa mora biti sačinjena od 15 članova", kaže Alihodžić pojašnjavajući  kako se pobjednička ekipa nadmeće, sa pobjednikom iz drugog turnira, sve dok se ne dobije zvanični pobjednik koji će uz specijalne zahvalnice, dobiti člansku kartu za korištenje Centra u 2019. godini i pehar.

"Posjetioci centra, pored domaćih, očekuju se iz cijele regije i šire, u prosjeku 20.000 godišnje. WAR ZONE Centar, pored adrenalinskog i sportskog sadržaja i sadržaja za djecu, pruža mogućnost uživanja u prirodnim ljepotama planine Igman I njene zračne banje šetnjama po uređenim stazama i odmor na sunčalištu", pojašnjava Alihodžić.

Poslovni portal Akta.ba je jedan od partnera u ovom projektu.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti