Ingrat: Bosanskohercegovački proizvođač školskog namještaja

18.03.2013. 17:30 / Izvor: eKapija.ba
Ingrat: Bosanskohercegovački proizvođač školskog namještaja
OTVORI GALERIJU

Tvornica namještaja Ingrat d.o.o. Gračanica osnovana je 1994 i danas je jedan od vodećih bosanskohercegovačkih proizvođača školskog namještaja namjenjenog osnovnim i srednjim školama kao i univerzitetima.

Tvornica namještaja Ingrat d.o.o Gračanica osnovana je krajem 1995. godine. Od svog osnivanja do danas prolazili su kroz različite faze u razvoju. Jasna strategija razvoja, konstantno ulaganje u tehnologiju i obuku kadrova, pozicionirali su Tvornicu namještaja Ingrat među vodeće proizvođače namještaja za javne ustanove u našoj regiji.  

Ingrat d.o.o Gračanica danas broji 50 zaposlenih, od kojih je 7 u administrativno-tehničkom i 43 u proizvodnom sastavu. Proizvodnja je smještena na površinu od 5000 m2, u vlastitim pogonima za obradu metala i proizvodnju pločastog namještaja.

Tvornica je specijalizirana za proizvodnju školskog namještaja. Program proizvoda za školstvo obuhvata različite modele klupa i stolica za izvođenje teoretske nastave, školske laboratorije za predmete kao što su Hemija, Fizika ili Biologija, amfiteatre/auditorijume, te namještaj za nastavničke zbornice, biblioteke i restorane. U svom proizvodnom programu Ingrat također nudi i različite vrste ormara, kancelarijskog namještaja, sisteme polica, barskog i ugostiteljskog namještaja.

Zbog generacija koje dolaze obavezni smo čuvati i odgovorno se ponašati prema našem okolišu i prirodnim bogatstvima. Ako je svaki komad namještaja dugotrajan, onda su i resursi potrošeni za prozivodnju tog namještaja iskorišteni na pravi način. Podizanje ekološke svijesti zaposlenih, te konstantna edukacija čine jedan od prioriteta firme. Kao ekološki osviještena i odgovorna organizacija, Ingrat je početkom godine započeo proces certifikacije prema normi ISO 14001 standard.

Misija tvornice Ingrat je da razvijaju, proizvode i tržištu ponude kvalitetne, cijenom konkurentne, atraktivne i funkcionalne proizvode. Ingrat teži ka tome da stvori pozitivnu i predvidivu radnu sredinu. Svjesni su da nijedan program nije moguće izvesti bez dobro osposobljenih i odgovarajuće motiviranih kadrova, zbog čega su zaposleni njihova primarna vrijednost i zbog čega usavršavanju kadrova poklanjaju puno pažnje.

Tvornica Ingrat je iskrena i transparentna. Fokusirani su na potrebe svojih kupaca, bez obzira da li je u pitanju opremanje javnih ustanova ili drugih radnih prostora. Opredijeljeni su za dijalog i fleksibilnost kako sa svojim kupcima, tako i sa svojim poslovnim saradnicima. Razvijanjem ekološke svijesti i usvajanjem modernih ekoloških standarda žele doprinijeti boljem i zdravijem okolišu za sve. 

Dugoročni cilj tvornice Ingrat je da kao proizvođač namještaja bude lako prepoznatljiv na tržištu i da njihovi proizvodi budu sigurna i ekonomski prihvatljiva investicija za sve njihove kupce.

Konkurentnost i pozicija tvornice Ingrat – kako na domaćem, tako i na globalnom tržištu – ogleda i ogledat će se u:

  • Kvalitetu njihovih proizvoda
  • Zadovoljnim kupcima
  • Konkurentnim cijenama
  • Atraktivnim i inovativnim proizvodima
  • Dobroj usluzi i servisu

U tvornici Ingrat su ponosni na činjenicu da se u mnogim školskim ustanovama u Bosni i Hercegovini, ali i u inostranstvu koristi namještaj proizveden u njihovoj fabrici.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti