ITC Zenica predstavlja na sajmu u Mostaru novi traktor KIOTI

10.04.2019. 13:31 / Izvor: Akta.ba
ITC Zenica predstavlja na sajmu u Mostaru novi traktor KIOTI
OTVORI GALERIJU

Kopačice, traktori za vinograde i ostala prateća oprema, nalazi se na izložbenom prostoru kompanije ITC d.o.o. Zenica.

Kopačice, traktori za vinograde i ostala prateća oprema, nalazi se na izložbenom prostoru kompanije ITC d.o.o. Zenica, koja nakon nekoliko godina pauziranja, ove godine ponovo izlaže na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru koji se održava od 9. do 13. aprila 2019. godine.

Na sajmu predstavljanju novi traktor KIOTI CK10 28 KS  koji je ekskluzivni novitet na tržištu Bosne i Hercegovine.

"Mi smo uvoznici i predstavnici ovog brenda za područje BiH, a svi posjetioci na sajmu mogu da vide izloženi model od 40 konja sa mnogim pogodnostima i novitetima koji do sada nisu bili primijenjeni u u traktorskoj industriji", izjavio je za Akta.ba Ajdin Isaković, menadžer prodaje firme ITC.

Neke od karakteristika traktora su servo volan, osvijetljena kontrolna ploča, hidrostatski mjenjač, dva područja rada mjenjačanja, joystick, snažan i ekološki motor, ergonomičan dizajn, tempomat itd.

"Svi koji su zainteresovani za nabavku traktora mogu kontaktirati nas direktno, a u narednom periodu je planirana prezentacija traktora u Zenici. Na prezentaciju će biti pozvani svi oni koji žele da vide i probaju kako se taj traktor ponaša u našim predjelima. Traktor će biti predstavljen u njegovom stvarnom radu, dakle, u poljima, ali također i putem naših distributera i 38 dilera u cijeloj Bosni i Hercegovini", ističe on.

Što se tiče ostalih proizvoda i noviteta, ITC ima u planu da na tržište plasira još jedan automatizovani plastenik.

"Jedan smo već postavili u Trebinju koji pokriva površinu od 1000 m2, potpuno je automatizovan za navodanjavanje, samostalno se provjetrava, a tu je i meterološka stanica koja je instalirana na plasteniku, koji se zatvara u slučaju jakog vjetra, padavina, kiše, leda i sl.", poručio je Isaković.

Firma ITC je podijeljena u pet profitnih centara: poljoprivreda, metaloprerada, građevina, instalacije i trgovina.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti