Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Iz kompanije Verlab tvrde: U našim prostorijama nije vršen pretres

09.04.2021. 08:10 / Izvor: Akta.ba

U vezi sa objavljenim sadržajima u sredstvima informisanja na dan 08.04.2021. godine, privredno društvo Verlab d.o.o. Sarajevo oglasilo se saopćenjem u kojem obavještava javnost da u njihovim prostorijama nije vršen pretres.

"Ovlaštena lica Državne agencije za istrage i zaštitu su, isključivo, prema naredbi Općinskog suda u Sarajevu profesionalno obavili poslove sukladno sadržaju sudske odluke", navode iz ove kompanije.

Napominju da neće davati odgovore ili komentare o toku ili u vezi konkretnog postupka, te da ostaju orijentisani postupanju u skladu sa odlukama sudova i nadležnih tijela u Bosni i Hercegovini bez upuštanje u komentarisanje istih.

"Molimo sve da se suzdrže objavljivanja neprovjerenih, netačnih ili neistinitih sadržaja", ističu iz Verlaba.

Podsjetimo, inspektori SIPA-e završili su jučer aktivnosti u prostorijama Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), Verlabu i KCUS-u, a u vezi privremenog oduzimanja predmeta po naredbi Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i Kantonalnog suda u Sarajevu u vezi slučaja "malina respiratora".

Inače, iz Verlaba su prije nekoliko pojasnili da je njihov posao da utvrde da parametri respiratora budu u zakonskim okvirima, ali ne i to da određuju gdje će se i kako koristiti aparati.

"Najjednostavnije rečeno, verifikacija je potvrda/utvrđivanje da li su odstupanja mjerenih vrijednosti dobivenih korištenjem etalona u odnosu na zadane vrijednosti na aparatu unutar zakonski dozvoljenih granica. Dakle, Verlab se isključivo bavi verifikacijom i izdaje certifikate o verifikaciji mjerila, a ne certifikate o namjeni. Naša je obaveza da navedemo da se svako mjerilo koje je prošlo verifikaciju mora koristiti u skladu sa preporukama proizvođača", poručili iz Verlaba.

Naglasili su da se svaki aparat nakon njihove verifikacije može koristiti, ali za one namjene koje je proizvođač naveo.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti