Iz kompanije Verlab tvrde: U našim prostorijama nije vršen pretres

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Iz kompanije Verlab tvrde: U našim prostorijama nije vršen pretres

Napominju da neće davati odgovore ili komentare o toku ili u vezi konkretnog postupka.

09.04.2021. 08:10 Izvor: / Akta.ba

U vezi sa objavljenim sadržajima u sredstvima informisanja na dan 08.04.2021. godine, privredno društvo Verlab d.o.o. Sarajevo oglasilo se saopćenjem u kojem obavještava javnost da u njihovim prostorijama nije vršen pretres.

"Ovlaštena lica Državne agencije za istrage i zaštitu su, isključivo, prema naredbi Općinskog suda u Sarajevu profesionalno obavili poslove sukladno sadržaju sudske odluke", navode iz ove kompanije.

Napominju da neće davati odgovore ili komentare o toku ili u vezi konkretnog postupka, te da ostaju orijentisani postupanju u skladu sa odlukama sudova i nadležnih tijela u Bosni i Hercegovini bez upuštanje u komentarisanje istih.

"Molimo sve da se suzdrže objavljivanja neprovjerenih, netačnih ili neistinitih sadržaja", ističu iz Verlaba.

Podsjetimo, inspektori SIPA-e završili su jučer aktivnosti u prostorijama Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), Verlabu i KCUS-u, a u vezi privremenog oduzimanja predmeta po naredbi Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i Kantonalnog suda u Sarajevu u vezi slučaja "malina respiratora".

Inače, iz Verlaba su prije nekoliko pojasnili da je njihov posao da utvrde da parametri respiratora budu u zakonskim okvirima, ali ne i to da određuju gdje će se i kako koristiti aparati.

"Najjednostavnije rečeno, verifikacija je potvrda/utvrđivanje da li su odstupanja mjerenih vrijednosti dobivenih korištenjem etalona u odnosu na zadane vrijednosti na aparatu unutar zakonski dozvoljenih granica. Dakle, Verlab se isključivo bavi verifikacijom i izdaje certifikate o verifikaciji mjerila, a ne certifikate o namjeni. Naša je obaveza da navedemo da se svako mjerilo koje je prošlo verifikaciju mora koristiti u skladu sa preporukama proizvođača", poručili iz Verlaba.

Naglasili su da se svaki aparat nakon njihove verifikacije može koristiti, ali za one namjene koje je proizvođač naveo.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti