Kotlovi u funkciji 2020.: Zeničani će imati sigurnije i kvalitetnije grijanje

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Kotlovi u funkciji 2020.: Zeničani će imati sigurnije i kvalitetnije grijanje

21.08.2019. 10:05 / Izvor: Akta.ba

Na izgradnji infrasturkture buduće kompanije Toplana Zenica, evidentan je napredak u razvoju projekta, piše zenicainfo.ba.

"Novi sistem grijanja koji će započeti sa radom u zimu 2020., konačno će zamijeniti upotrebu uglja za grijanje grada i dovest će do drastičnog smanjenja emisije
SO2 u našem gradu. Godinama radimo na ostvarenju tog cilja i presretan sam što je prvi kotao već stigao u krug Kompanije. Ovo je važna prekretnica u projektu od historijskog značaja za Zenicu"
, kazao je između ostalog, generalni direktor ArcelorMittala Biju Nair.

Osim što je najveći akcionar, sa 50 poto udjela u projektu, ArcelorMittal je garant kreditnih sredstava od EBRD u iznosu od 41 milion eura kojima se osigurava potpuna realizacija projekta.

"Nadam se da će projekt i dalje napredovati prema planu i da neće biti negativnih utjecaja koji bi usporili odluku Nadzornog odbora ArcelorMittal Zenica za odobrenje preuzimanja kredita. Toplana Zenica i ArcelorMittal Zenica su u potpunosti međuovisne, i samo ćemo zajedno uspjeti u ostvarenju projekta od najvećeg značaja za razvoj grada", zaključio je Nair.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti