Milionskim investicijama Reumal sve prepoznatljiviji na turističkoj mapi svijeta

05.10.2018. 09:59 / Izvor: Akta.ba

U proteklim decenijama Fojnica je postala prepoznatljivo mjesto na turističkoj mapi Bosne i Hercegovine.

U proteklim decenijama Fojnica je postala prepoznatljivo mjesto na turističkoj mapi Bosne i Hercegovine, zahvaljujući prvenstveno svojim izdašnim prirodnim resursima, među kojima je posebno važno istaći izvore radioaktivne termalne vode. Bezbroj je primjera o njenoj djelotvornosti na zdravlje ljudskog organizma, što je direktno uticalo da Fojnica već dugi niz godina zauzima vodeće mjesto u oblasti zdravstvenog turizma.

Većina smještajnih prostora, Reumal i Nova bolnica, namjenski su građeni u svrhu podizanja kvaliteta turističke ponude za populaciju koja u prvom redu dolazi na liječenje. S obzirom na starost objekata, posljednjih godina intenzivirane su aktivnosti, kako  na renoviranju postojećih smještajnih prostora, restorana i hidroterapeutskog trakta, tako i gradnja novih sadržaja kao što su rekreativni bazen, hamam, saune i sl.

"Ovih dana privode se radovi na ugradnji dva nova lifta što će umnogome našim gostima olakšati komunikaciju između smještajno – ugostiteljsko - terapeutskog dijela",  rekla nam je šefica Službe za marketing i prodaju Reumala , Šejla Imamović, koja dalje kaže, "Da se u narednom periodu planira završetak obnove preostalih smještajnih jedinica i restorana u prizemlju čiji će i ponuda biti prilagođena i u funkciji vanjskih bazena (brza hrana, poslastice, igraonica za djecu, bosanska jela i sl.)."        

Kada su u pitanju gosti Reumala Fojnica, Imamović navodi da trenutno u Reumalu pored domaćih, borave i tri grupe gostiju iz Slovenije.

"Najčešći strani gosti su penzioneri iz Slovenije, Hrvatske, naši ljudi iz dijaspore. Zadnjih godina imali smo dosta gostiju iz Libije, prvenstveno ranjenika. Dolaze nam i zahtjevniji gosti iz arapskih zemalja koji žele i malo luksuznije usluge osim liječenja. Popularne su i škole mršavljenja, kozmetički tretmani  uljepšavanja...", pojasnila je Imamović.

Reumal je uzeo učešće na ovogodišnjem ZEPS-u u Zenici, gdje je predstavio svoju ponudu.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti