Vijesti / REGIJA

Na plaže 18. maja uz poštovanje distance?

04.05.2020. 10:24 / Izvor: Agencije

Kupališta u Crnoj Gori mogla bi biti otvorena 18. maja, a “Morsko dobro”, u saradnji sa Institutom za javno zdravlje (IJZ), pripremiće set mjera kako bi gostima bila omogućena zdravstvena bezbjednost.

Direktor “Morskog dobra” Predrag Jelušić istakao je za podgoričke “Vijesti” da je za zakupce plaža i ugostiteljskih objekata pripremljen i set olakšica – umanjenje zakupnina i plaćanje u 12 rata.

Kupališna sezona godinama je zvanično počinjala 1. maja, a Jelušić kaže da procjene kažu da će zbog pandemije korona virusa početi 18. maja.

"Ako ovaj rok bude potvrđen, realna očekivanja su da plaže najkasnije do 1. juna budu u punoj funkciji", rekao je Jelušić.

On je najavio set mjera za organizaciju kupališta.

"Te mjere podrazumevaće organizaciju plažnog prostora na način da se omogući i vidljivo obilježi adekvatna distanca između kupača, ograničavanje broja istovremenih kupača u odnosu na kapacitet plažnog prostora, mjere održavanja čistoće i higijene na kupalištima, mjere koje se odnose na ugostiteljske i druge usluge, mjere koje se odnose na organizaciju zabavnih, rekreativnih i sportskih aktivnosti na kupalištima", naveo je Jelušić.

Kvalitet morske vode ispitivaće se tokom jula i avgusta svakih deset dana, odnosno svakih petnaest tokom juna i septembra, najavio je Jelušić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti