Nastaviti aktivnosti s ciljem uspostave aviolinije Banja Luka-Atina

19.05.2015. 09:11 / Izvor: eKapija.ba
Nastaviti aktivnosti s ciljem uspostave aviolinije Banja Luka-Atina

Potrebno nastaviti započete aktivnosti na povezivanju turističkih organizacija i zainteresovanih aviokompanija, s ciljem uspostavljanja avionske linije između Banje Luke i Atine, istaknuto je na sastanku.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i ambasador Grčke u Bosni i Hercegovini Karolos Gadis saglasili su se jučer da je potrebno nastaviti započete aktivnosti na povezivanju turističkih organizacija i zainteresovanih aviokompanija, s ciljem uspostavljanja avionske linije između Banje Luke i Atine.

Na sastanku u Banjoj Luci Čubrilović je rekao da RS ima veoma uspješne odnose sa Grčkom i da je potrebno dodatno unaprijediti saradnju u oblasti privrede, saobraćaja, turizma, nauke i culture, saopćeno je iz kabineta predsjednika entitetskog parlamenta.

Sastanku je prisustvovao i Spyridon Flogaitis, predsjednik Evropske organizacije za javno pravo (EPLO), koji je upoznao Čubrilovića sa dosadašnjim radom te organizacije te primjenjenim iskustvima u oblasti uprave i lokalne samouprave u BiH, naročito na području Brčko Distrikta.

Flogaitis je istakao da je Bosna i Hercegovina punopravni član Evropske organizacije za javno pravo od 2012. godine i izrazio zainteresovanost za otvaranje podružnice Evropske organizacije za javno pravo u Banjoj Luci, te uključivanje Univerziteta u Banjoj Luci u aktivnosti ove organizacije koja okuplja oko 65 univerziteta i obrazovnih institucija iz cijelog svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti