Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Nove zgrade na Stupu gradi Tibrina novoosnovana firma Bulevar

09.08.2018. 10:18 / Izvor: Akta.ba

"Na lokalitetu Stupa, tačnije uz saobraćajnicu Bulevar Meše Selimovića počeli su pripremni radovi na osnovu rješenja Službe za prostorno uređenje Općine Ilidža. Rješenje o pripremnim radovima, dato je na osnovu urbanističkih saglasnosti za tri lamele", kazao je za Akta.ba Senaid Memić, načelnik Općine Ilidža, obavijestivši nas da je investitor koji gradi Bulevar d.o.o.

"Na lokalitetu je planirana izgradnja stambeno poslovnog kompleksa na kojem se planira fazna gradnja stambeno-poslovnih objekata, a sastoji se od tri lamele A 1 , A 2 i A 3  za koje su date lokacije objekata u sklopu urbanističkih saglasnosti iz kojih je vidiljivo da objekti  imaju spratnost P+8 +tri suterenske etaže i dimenzija 20 x 31,50 metara", objasnio je za Akta.ba Memić.

Kao što smo već pisali, investitor je Tibra Pacific, ali preko već spomenute novoosnovane kompanije Bulevar d.o.o.

Naime, kompanija Bulevar d.o.o., sa adresom Stupska b.b. Ilidža, osnovana je 14. jula 2018. godine od strane kompanije Tibra Pacific, društva s ograničenom odgovornošću Kiseljak.

Vlasnica, odnosno direktorica kompanije Tibra Pacific je Marija Brajković, dok se u vlasničkoj strukturi novoosnovane kompanije Bulevar za sada nalazi Tihomir Brajković u ulozi direktora.

M.R.R.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti