Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Objavljen poziv za MSP iz metalskog sektora za dostizanje novih tržišta

19.07.2018. 15:45 / Izvor: Akta.ba

U okviru Projekat razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima (WHAM) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID-a) objavlje je poziv za dostavu projektnih prijedloga za podršku brzo-rastućih, izvozno-orijentisanih i izvozno spremnih malih i srednjih preduzeća iz sektora metala, drveta i/ili tekstila/obuće orijentisanih prema proširenju proizvodnih kapaciteta, dostizanju novih tržišta i otvaranja novih radnih mjesta.

Pozivi su fokusirane na: razvoj radne snage u metalnom sektoru kroz obuke zavarivača i računarski numerički kontrolnih (CNC) operatera i / ili programera, razvoj radne snage u drvnom sektoru i sektoru tekstila/obuće kroz obuke računarski numerički kontrolnih (CNC) operatera i / ili programera, pristup novim tržištima kroz razvoj radne snage i obuke prodajnog osoblja i stručnjaka za istraživanje tržišta, certificiranje kompanija u metalnom sektoru u Bosni i Hercegovini.

Rok za dostavu koncept nota je 12. septembra 2018 godine.

Raspoloživa sredstva u okviru projekta iznose 410.000 USD, a procijenjeni broj dodjeljenih ugovora: je 14, a maksimalni iznos po ugovoru iznosi 100.000 USD.

Za kompletnu dokumentaciju posjetite web stranicu http://www.whambih.org/.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti