Održana godišnja konvencija Peugeot prodajno-servisne mreže

24.12.2008. 13:48 / Izvor: eKapija.ba
Održana godišnja konvencija Peugeot prodajno-servisne mreže

Godišnja konvencija predstavnika prodajno - servisne mreže Peugeot proizvoda u Bosni i Hercegovini održana je u Banja Luci 23.12.2008 godine. Učesnici godišnje konvencije bili su kompanija Vermont, generalni uvoznik i distributer Peugeot proizvoda, kao i ovlašteni koncesionari i serviseri Peugeot mreže, navodi se u saopćenju.

Na ovogodišnjoj konvenciji analizirani su poslovni rezultati iz 2008. godine i diskutovano je o planovima i strategijama za narednu godinu.

"Za Peugeot je 2008. godina bila veoma uspješna. Ostvarili smo najbolje rezultate od ulaska Peugeot-a na bosanskohercegovačko tržište. Realizovali smo značajan napredak u broju prodatih vozila, što dokazuje i broj od 750 ugovorenih prodaja. U poređenju sa prošlom godinom, povećali smo prodaju za 29 % što je veliki uspjeh, ali smo dostigli i povećanje tržišnog učešća na 4,5 %. Za narednu godinu imamo velike planove, ali će i dalje naši prioriteti biti konstantno unapređivanje usluga i jačanje integracije kako u prodaji tako i u post-prodaji", istakao je Deniz Bejtula, direktor prodaje i marketinga kompanije Vermont.

Jedna od tema konvencije bila je i finansijska kriza na globalnom nivou. Učesnici su govorili o mjerama koje treba poduzeti kako bi se prilagodili novim uslovima na tržištu i kako bi i dalje svojim kupcima obezbijedili najbolje uslove za kupovinu Peugeot vozila.

Peugeot za 2009. godinu planira širenje prodajno – servisnog lanca, što uključuje i otvaranje Peugeot Blue Box-a u Doboju. Nova poslovna godina za ljubitelje Peugeot vozila donosi mnoštvo novih modela bogate Peugeot game.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti