Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Održana prva sjednica Vijeća za sigurnost prometa na cestama u BiH

16.07.2020. 10:03 / Izvor: Akta.ba

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović otvorio je prvu sjednicu Vijeća za sigurnost prometa na cestama u Bosni i Hercegovini.

Sjednici su, pored ministra Mitrovića, prisustvovali i njegov zamjenik Nedžad Branković,  predstavnici entitetskih ministarstava i Brčko distrikta te javnih preduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine i Putevi Republike Srpske Spasoje Mičić, Saša Jasnić, Tomislav Bojić, Zijad Hodžić i Vinko Vidović, kao i pet prometnih eksperata Osman Lindov, Dražan Primorac, Krsto Lipovac, Milan Tešić i Tomo Lučić.

Na sjednici je usvojen Poslovnik o radu Vijeća, nakon čega je analizirano stanje sigurnosti prometa na cestama u BiH u periodu od 2014. do 2019. godine. Također, razgovarano je o prijedlozima plana rada ovog vijeća za 2020. godinu.

Učesnici sastanka razmatrali su i trenutne aktivnosti na izradi Okvirne strategije sigurnosti prometa na cestama u BiH 2021-2025. te Akcionog plana za provođenje Okvirne strategije sigurnosti prometa na cestama u BiH 2021-2025.

Napominjemo da je na sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine održanoj 19. 9. 2019. godine  donijeta Odluka o formiranju Vijeća za sigurnost prometa na cestama u BiH s ciljem pokušaja smanjenja broj poginulih i povrijeđenih u prometnim nezgodama.

PODIJELI:

TAGOVI:

sigurnost prometa

ceste

BiH

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti