Održana prva u nizu edukacija "Kako do posla bez radnog iskustva"

25.11.2017. 10:04 / Izvor: Akta.ba
Održana prva u nizu edukacija 'Kako do posla bez radnog iskustva'

Broj zainteresovanih za ovakav koncept informisanja i učenja bio je daleko veći od broja mjesta predviđenih za učešće.

U organizaciji Agencije zaposli.se i e-learning platforme edukuj.se, a pod pokroviteljstvom firme AKTIDO doo, juče je u Tuzli završena dvodnevna edukacija na temu “Kako do posla bez radnog iskustva”.

Broj zainteresovanih za ovakav koncept informisanja i učenja bio je daleko veći od broja mjesta predviđenih za učešće. U cilju obezbjeđivanja kvaliteta, edukaciji je prisustvovao ograničen broj polaznika koji su po završetku edukacije dobili certifikat.

Predavači Sandra Hurtić i Midheta Đuvić pokazali zavidno predavačko umijeće te su na zanimljiv način i interakciju svih polaznika pokazale kako se posao traži kada nemate radnog iskustva.

Edukacija je namijenjena prvenstveno mladima koji su tek završili školovanje i aktivno traže posao. Tokom edukacije polaznici su se upoznali sa ključnim problemima i greškama koje nezaposleni prave prilikom traženja posla i prijave na konkurse. Također su se upoznali i sa problemima na koje nailaze poslodavci kada su u pitanju kandidati bez radnog  iskustva. Kroz interaktivne radionice naučili su kako pisati biografiju i na koji način se predstaviti poslodavcu kada ste pozvani na intervju.

Edukacija na temu “Kako do posla bez iskustva”  će se nastaviti i dalje, zato iskorisite šansu i prijavite se za naredni krug.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti