Otvoren prodajni centar M:tela u Sarajevu

30.10.2008. 09:03 / Izvor: Nezavisne novine
Otvoren prodajni centar M:tela u Sarajevu

"M:tel" je za godinu i četiri mjeseca, otkako postoji kao brend, povećao broj korisnika u sektoru mobilne telefonije sa 635.000 na više od milion, odnosno za oko 70 posto, izjavio je 29.10.2008. godine na otvorenju prodajnog mjesta "M:tela" u Sarajevu Predrag Ćulibrk, generalni direktor "Telekoma Srpske".

"Ovakav rast predstavlja rekord ne samo u BiH, već u celom regionu", kazao je Ćulibrk.

Udio na tržištu BiH je, kako je istakao Ćulibrk, takođe podignut za nekoliko procenata i iznosi između 37 i 38 posto.

Otvorenje prodajnog mjesta "M:tela" u Sarajevu, u ulici Ferhadija 35, Ćulibrk je označio jednim od najsvečanijih trenutaka od postajanja ovog brenda lansiranog nakon što je "Telekom Srbija" kupio "Telekom Srpske".

"Ovim ne dobija samo `M:tel`, nego i grad Sarajevo i Sarajlije. Uvereni smo da ovaj centar predstavlja jedno od najmodernijih i najatraktivnijih objekata ove vrste u BiH, a moje iskustvo govori da bi se njime mogle podičiti brojne metropole širom zapadne Evrope", kazao je Ćulibrk.

U prodajnom mjestu je zaposlen 21 radnik iz Sarajeva, koji će građanima i pravnim licima omogućiti da direktno koriste sve usluge koje je "M:tel" do sada korisnicima nudio samo putem distributera.

Ćulibrk je istakao da je prije nekoliko nedjelja otvoreno prodajno mjesto u Zenici, 8. novembra biće otvoren centar u Mostaru, a do kraja godine i u Tuzli i Brčkom.

Svečanost otovrenja ovog objekta bila je prilika da se "M:tel" promoviše kao društevno odgovorna kompanija, te je predstavljena ekipa serije "Vratiće se rode", koja je emitovana u BiH zahvaljujući sponzorstvu ove kompanije.

Prvi kupci su se družili s glumcima iz ove serije Draganom Bjelogrlićem, Nikolom Đuričkom, Srđanom Todorovićem i Sašom Petrovićem. Povodom otvaranja novog centra "M:tel" je građanima Sarajeva poklonio i koncert Željka Joksimovića.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti